Avantajele robotilor de tuns gazonul Viking

in Ghid Practic Gradina

Un gazon des si sanatos necesita o ingrijire complexa, ce cuprinde realizarea constanta a unor operatiuni precum cele de udare, tundere, scarificare, ingrasare. Dintre toate acestea, tunderea gazonului presupune cea mai mare investitie in materie de timp, realizandu-se totodata mult mai des decat ingrasarea sau scarificarea. Inginerii Viking au inteles nevoia omului modern de a se bucura de timpul liber, motiv pentru care au proiectat o gama de roboti de tuns iarba inteligenti si practici.

Roboti tundere gazon Viking

Astfel, acesta poate intreprinde alte activitati, in timp ce robotul de gazon isi deruleaza independent planul de tundere. Desigur, inteligenta robotilor de gazon nu se opreste aici. Ei au fost proiectati in asa maniera incat sa vina in ajutorul utilizatorului prin minimizarea eforturilor depuse si maximizarea beneficiilor. Iata care sunt principalele avantaje ale robotilor de gazon din gama Viking iMow.

Tundere si incarcare

Robotii Viking sunt dotati cu console detasabile automate, prevazute cu display LCD. Utilizatorul are sarcina de a programa comanda dorita. Datorita acesteia, nu este necesar ca el sa se aplece sau sa depuna un anume efort pentru aceasta comanda. In momentul in care programul de lucru a fost stabilit, robotii incep sa il desfasoare. De asemenea, sunt echipati cu o statie de andocare, unde se deplaseaza pentru incarcare.

Daca afara incepe sa ploua, acestia se intorc singuri la statie si hotarasc independent recuperarea timpului pierdut. Daca acumulatorul se descarca in timp ce robotii sunt in miscare se intorc la statie. Din nou, inteligenta gamei iMow ne surprinde. Ei au capacitatea de a decide singuri daca necesita de o incarcare conventionala sau una rapida, in asa maniera incat sa continue tunderea gazonului si sa finalizeze activitatea in cel mai scurt timp.

Roboti gazon Viking

Adaptabilitate ridicata

Cei mai performanti roboti de gazon Viking lucreaza fara probleme suprafete cu vegetatie deasa si terenuri accidentate. Astfel, se poate utiliza pe suprafete cu inclinatii de pana la 30%. Rotile dispun de functie de autocuratare, iar zgomotul produs este unul foarte mic.

Mai mult decat atat, robotii dispun de functie de mulching. Cu alte cuvinte, acestia maruntesc fin iarba pe care o tund, aceasta functionand ca un excelent ingrasamant natural. Ea ramane pe gazon unde se descompune intr-un timp foarte scurt, inapoind solului nutrientii de care dispune.

Siguranta si protectie

Pentru a nu exista probleme in ceea ce priveste domeniul de tundere, robotii sunt dotati cu un fir de delimitare. Acesta emita un semnal, eliminand interferentele. Astfel, utilizatorii vor avea certitudinea ca robotul propriu nu va deranja semnalele pe care un alt robot din zona le emite. Un alt senzor cu care sunt prevazuti robotii nu le permite lovirea de obiectele din curte sau eventualele obstacole. Zgomotul pe care acestia il produc este mic, menajand persoanele din jur si putand fi utilizat astfel in orice moment al zilei.

Un alt avantaj al robotilor de gazon este reprezentat de protectia anti-furt de care dispun. Sunt echipati cu senzori ce emit un semnal foarte puternic atunci cand sunt ridicati in mod neautorizat, loviti sau miscati. O alta masura de siguranta in acest sens este reprezentata de posibilitatea setarii unui cod PIN. Acesta va permite utilizarea robotilor de gazon doar dupa introducerea codului setat premergator.

Modelele disponibile in gama Viking iMow

Gama de roboti de gazon a producatorului cuprinde 4 modele: MI 422, MI 422 P, MI 632 si MI 632 P. Acestia se diferentiaza intre ei prin prisma unor echipari si caracteristici tehnice: timpul de cosire la o singura incarcare, capacitatea acumulatorilor, capacitatea de taiere etc.

BIG Store, distribuitor autorizat Viking ii comercializeaza pe toti patru. Ii puteti analiza cu atentie accesand linkul: http://big.store.ro/roboti-gazon.

Sursa: Big Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!