Pereti din sticla si acoperis din stuf, o combinatie pe cat de indrazneata pe atat de reusita

de Marcel Buciuman in Arhitectura

Daca ni s-ar cere sa numim doua materiale de constructii pe care le consideram potrivite pentru a coexista intr-o aceeasi casa, probabil ca foarte putini dintre noi ne-am opri asupra stufului si sticlei.

Arhitectii de la Kitchen Architecture au dat insa dovada de curaj si viziune atunci cand au decis sa foloseasca sticla pentru a realiza o extensie la o casa veche construita in cel mai traditional stil englezesc.

Casa din sticla, caramida si stuf

Casa, cu fatada din caramida si acoperisul din stuf, era inclusa pe lista constructiilor de patrimoniu, ceea ce a complicat considerabil obtinierea avizelor necesare de la autoritatile oraselul Knutsford, din apropierea Manchesterului.

Cottage traditional cu acoperis din stuf

Misiunea nu a fost insa imposibila, autoritatile dand dovada de deschidere atata timp cat proprietarii s-au angajat sa conserve spiritul vechii constructii.

Si ce alt material, daca nu sticla, ar fi obstructionat mai putin vizibilitatea asupra fatadei originale din caramida?

Anexa din sticla Casa din sticla, caramida si stuf Anexa din sticla

Singura modificare structurala adusa casei a fost decuparea unui gol in peretele exterior, prin vechea bucatarie, pe unde sa se realizeze comunicarea cu extensia din sticla care adaposteste, ati ghicit, noua bucatarie.

Vestibul

Vechea bucatarie, transformata intr-un vestibul

Vestibul Vestibul

Pat dublu lemn masiv, fag

Pat lemn masiv fag

Designul este ultramodern, cu accent pe functionalitate. Peretii din sticla au adus unele inconveniente privind fixarea corpurilor inalte de mobilier, solutia fiind amplasarea acestora intr-un corp compact, pe o singura latura, incluzand chiuveta si aparatura de bucatarie. In plus, s-a amenajat si o insula centrala care sa adaposteasca spatii generoase de depozitare, blatul de lucru, dar si un bar pentru micul dejun sau alte gustari.

Acoperis bucatarie din sticla

Mobilierul este din laminat alb, la fel ca si blatul de lucru, singura pata de culoare fiind scaunele si tejgheaua barului din lemn stratificat de stejar.

Mobila bucatarie alba laminata Mobila bucatarie sticla

Fie ca gatesc, iau masa sau pur si simplu socializeaza, membrii familiei simt o permanenta conexiune cu frumoasa curte si gradina ce inconjoara casa. De altfel, pentru a intari aceasta legatura intre spatiile interioare si cele exterioare, placile din piatra naturala care acopera pardoseala bucatariei au fost alese in ton cu pavajul exterior.

Pardoseala casa din sticla Bucataria din sticla

Daca acest proiect v-a starnit interesul, trebuie sa retineti ca o astfel de constructie din sticla necesita o proiectare adecvata, care sa tina cont de la incarcarea cu zapada a acoperisului din sticla si pana la aspecte legate de incalzirea in sezonul rece sau ventilarea in cel cald.

Foto: Kitchen Architecture

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!