De la constructia unor gratare de gradina la gatit

in Constructii

Sfaraitul micilor, al carnaciorilor si al carnii fac din orice gratar o experienta auditiva perfecta, bineinteles, pe langa placerea de a sta cu prietenii la o bere rece si o discutie duminicala. Insa, pentru cei care au casa cu gradina, aceasta experienta poate fi mult mai placuta. Cum? Pe siteul seminee-mol.ro nu veti gasi doar focare de semineu sau cosuri de fum, ci si o echipa dedicata care va poate construi orice tip de gratare de gradina, de la modele simple, cu un aer rustic, pana la adevarate bucatarii in aer liber cu multe zone de depozitare, plita, cuptor, afumatoare si nu numai.

Gratar gradina din caramida pe colt

Si pentru ca vorbim despre gratare de gradina si placerea de a avea o mancare preparata perfect, vom iesi unpic din aria noastra de expertiza si vom discuta despre mancarea preparata la gratar. Insa, inainte de asta, trebuie sa mentionam cateva elemente ce trebuiesc cunoscute de catre orice proprietar a unui gratar de gradina.

Realizam gratare de gradina pentru case dar si pentru restaurante, pub&grill

Toate modelele de gratare de gradina sunt realizate din caramida, avand zona de ardere imbracata in placi refractare care ofera rezistenta termica foarte buna, dar si o temperatura optima a zonelor de gatit, fie ca este vorba de gratar, cuptor sau gril. Mai ales in cazul in care sunteti un mare impatimit al mancarurilor preparate la gratar sau la foc, trebuie sa acordati o mare atentie intretinerii intregului gratar pentru a evita aparitia zonelor murdare sau chiar a factorilor de contaminare.

Gratar gradina cu plita si cuptor

Ei bine, si acum pentru ca cei care detin gratare de gradina stiu ca mancarea preparata la foc de lemne are un alt gust, exista cateva lucruri interesante spunem noi care pot fi realizate cu usurinta.

Cum se prepara carnea de vita gatita pe gratare de gradina

Majoritatea amatorilor de carne preparata la gratare de gradina prefera carnea de vita, asa ca, trebuie sa stiti ca marinarea carnii este o etapa foarte importanta daca doriti un gust placut, si o textura a acesteia foarte frageda. Exista foarte multe tipuri de bai de marinare, incepand de la cele mai simple cu unpic de bere, apa, sare, condimente si cativa stropi de ulei, pana la marinarile care necesita ore intregi. Insa, stim ca exista foarte multe retete de marinare a carnurilor, asa ca nu ne vom axa asupra acestui punct.

Revenind la gratarele de gradina si carnea de vita, plita gratarului trebuie sa fie foarte bine incinsa, iar inainte de a pune carnea pe gratar, dupa ce ati scos-o de la marinat, lasati ca aceasta sa capete temperatura de afara.

Prepararea carnii de vita trebuie facuta cu grija, o puteti gati mediu, in sange, dar si bine facuta pentru cei ce prefera, insa trebuie sa stiti ca preparerea bine-facuta poate face carnea tare, aceasta pierzandu-si fragezimea. De asemenea, carnea de vita preparata fie la gratare de gradina sau in bucatarie nu trebuie consumata imediat dupa ce a fost gatita. Lasati un repaos de cateva minute pentru a permite fibrelor si lichidelor sa se aseze.

Iar ca o recomandare A'la Chef, serviti alaturi un vin rosu sec sau demisec.

Sursa: seminee-mol.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!