Cum ne alegem salteaua? (P)

in Recomandari

Fiecare dintre noi are un ritm propriu de viata, un mod de lucru si o modalitate de a se relaxa si a se odihni. Daca ne referim strict la partea de odihna si relaxare, dormitorul e zona suprema pentru acest lucru. Fie ca vorbim de o pauza luata in timpul zilei, fie ca ne referim la odihna din timpul noptii, avem nevoie de un somn odihnitor, comfortabil, care sa ne reincarce bateriile.

 

 

Orice dormitor "echipat" corespunzator cuprinde pe langa un mobilier personalizat si detalii decorative pe placul nostru si un pat. Un pat cu o saltea. Ei bine, despre cum ne alegem salteaua vorbim de aceasta data.

 

Salteaua este fara indoiala elementul cheie pentru un somn odihnitor. DOMAFON va propune o varietate de modele de saltele care intrunesc factorii obligatorii necesari unui somn bun. Si anume: asigura un confort excelent si sprijin pentru intregul corp, cu o senzatie de fermitate sporita ce permit o circulatie sanguina superioara. Va sunt puse la dispozitie trei game mari de astfel de produse: Tempur, Permaflex si Domafon (gama proprie de saltele), fiecare cu avantajele si beneficiile specifice.

 

De cele mai multe ori, pozitiile incorecte adoptate in timpul somnului si datorate in cea mai mare parte saltelei pe care dormim pot fi principala cauza pentru dureroasele afectiuni ale coloanei vertebrale cum ar fi scolioza, artroza, crampele musculare. Nici momentele de adormire cu dificultate, trezirea devreme sau brusca, starile de incordare in intreg corpul nu sunt aspecte de neglijat. Tocmai de aceea se impune atentie cand ne alegem salteaua. Dincolo de aspectele de marketing deja prezente pe piata de profil, care scot in evidenta mai mult sau mai putin anumite caracteristici ale unor saltele, este foarte important sa analizam care din trasturile acestor saltele pot fi reale beneficii pentru noi in momentul in care ne achizitionam o saltea.

 

Ca sa fim mai expliciti, sa facem un exercitiu de analiza pe doua din modelele propuse de Domafon, din game diferite.

 

O prima optiune ar putea fi salteaua Tempur Sensation 19, o saltea inovatoare de 19 cm care combina senzatia si mobilitatea unei saltele traditionale cu arcuri cu suportul unic, durabil, oferit de materialul TEMPUR. Caracteristicile produsului le gasiti in orice moment online, pe www.domafon.ro.

 

Saltea Tempur Sensation 19
Foto: Domafon

 

Care sunt beneficiile pe care salteaua Tempur Sensation 19 ni le aduce? De ce e o saltea optima pentru noi? Iata de ce!

 

1. Materialul Tempur se muleaza pe forma si pozitia exacta a corpului pentru a oferi gatului, spatelui, umerilor si picioarelor sustinerea de care au nevoie, lasand coloana vertebrala sa se odihneasca in cea mai buna pozitie naturala. Primul beneficiu: confort sporit in timpul somnului (te misti usor si dormi confortabil).

 

2. Apoi, e o saltea usor de intretinut, nu trebuie intoarsa sau rasucita si poate fi folosita pe o baza de pat reglabila. Al doilea beneficiu: adaptabilitate la orice tip de pat si usurinta in intretinere de-a lungul timpului.

 

3. Husa este detasabila, din velur, si este confectionata din 75% bumbac si 25% polyester, este tratata antimicrobian, este hipoalergenica si lavabila la 60°C. Al treilea beneficiu: husa impiedica dezvoltarea microorganismelor si ofera o prospetime sporita, sporeste usurinta in intretinere a saltelei.

 

Ca un mic detaliu suplimentar, are o garantie de 15 ani. Ce ziceti, isi merita banii?

 

O alta optiune ar putea fi din gama Permaflex, de exemplu, salteaua Excels.

 

Saltea Permaflex Excels
Foto: Domafon

 

Salteaua Permaflex Excels este orientata spre cei care cauta o saltea ce ofera cele mai noi tehnologii si cel mai bun sprijin. Structura este compusa din 800 de arcuri individuale impartite in 7 zone diferite de portanta.

 

Salteaua este echipata cu sistemul Permaflex Air System ce asigura o ventilatie corespunzatoare. Partea de iarna are un strat suplimentar de casmir, iar partea de vara un strat de panza. Revolutionar in cazul gamei Permaflex e spuma memory, rezultat al unui centru italian de cercetare si dezvoltare a tehnologiilor folosite in conceperea materialelor.

 

Beneficiile si in acest caz sunt multiple si de importanta majora pentru un somn odihnitor: fibrele folosite pentru realizarea saltelelor si a partii de matlasare a acestora au ca rol stimularea celulelor nervoase cu scopul de a imbunatati starea de spirit, de a oferi armonie, o senzatie de relaxare senzoriala deplina, de a contrasta stresul. Touch Foamul cu uleiuri esentiale folosit in conceperea saltelelor Permaflex este antiseptic, antibacterian, cu proprietati aromaterapeutice.

 

Mail mult, Permaflex a ales sa foloseasca pentru realizarea produselor sale o fibra multifunctionala cu particule microscopice in bioceramica si nanoparticule de argint, care favorizeaza circulatia sangelui si intaresc sistemul imunitar. Iar in ceea ce priveste matlasarea saltelelor, se folosesc fibre naturale de inalta calitate: lana sau lana cashmere, bumbac sau in.

 

Si lista beneficiilor pentru fiecare model de saltea propus de Domafon poate continua. Important este sa retinem ca odihna e o necesitate si ca alegerea unei saltele bune nu e un moft, e un “must have” al societatii in care traim, al stresului la care suntem supusi, al ritmului de viata alert.

Sursa: Domafon

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!