Alege cel mai potrivit atomizor Stihl pentru stropirea trandafirilor

in Ghid Practic Gradina

Trandafirul provine din familia Rosaceae si este originar din emisfera nordica, din regiunile subtropicale si continentale. Exista peste 200 de specii de trandafiri, de diverse marimi si culori. Trandafirul este recunoscut dupa tulpina sa spinoasa si fructul ce se aseamana cu cel al maceselor (Rosa Canina).

 

 

In functie de felul in care acestia cresc, ei pot fi:

 

  • Trandafiri pletosi: caracterizati de o coroana plangatoare

  • Trandafiri urcatori: cataratori, ghimpanti

  • Trandafiri cu coroana: trunchi inalt si coroana din aproximativ 4-6 randuri

  • Trandafiri mici: cresc la nivelul solului si au coroana ca o tufa
  •  

Stropirea trandafirilor

 

Trandafirii necesita o ingrijire atenta, pentru a nu fi atacati de cancerul ramurilor, rugina, putregai, acarieni, antracnoza sau alti daunatori. De cele mai multe ori, nu este recomandat sa asteptati ca bolile si daunatorii sa apara pentru a-i alunga. Bolile pot fi prevenite simplu si rapid, prin stropire.

 

Puteti folosi un atomizor Stihl pentru eficienta si un plus de confort in utilizare.

 

Pentru fainare, specialistii recomanda utilizarea unor produse precum Fundazol, Bavistin, Saprol, Morestan, Tilt, Karathane.

 

Patarea neagra si rugina trandafirului se trateaza si previne prin stropirea acestora cu Bavistin, Polzram Combi, Mirage, Szsthane etc.

 

Foarte raspandita este boala ce poarta denumirea de mana trandafirului. Aceasta se trateaza cu Polzram df, Ridomil Gold mz, Brabo 500.

 

Dupa ploaie, apare adesea putregaiul cenusiu al bobocilor. Acesta se trateaza prin stropirea cu Merpan 50, sulf muiabil, Sumilex etc.

 

Pentru stropire, puteti folosi un pulverizator Stihl SG 71, care va ajuta la imprastierea precisa a substantei. Acesta dispune de doua duze de evacuare, cu debit de atomizare si unghi diferite. Este echipat cu o pompa de presiune ce cuprinde un piston si un maner de pompare, aspect ce faciliteaza o atomizare constanta pentru mult timp, fara a se repeta pomparea.

 

Pentru suprafete mai mari, este mai potrivit modelul Stihl SG 31, ce are o capacitate mai mare, de 5 l. Poate fi folosit atat pentru stropirea trandafirilor, cat si a pomilor, multumita celor 2 tipuri de duze.

 

Pentru combaterea daunatorilor, va propunem si o serie de metode biologice, ieftine si la indemana oricui:

 

Usturoiul

 

Un bulb de usturoi zdrobit se amesteca cu 2 lingurite de ulei de parafina pentru aproximativ 2 zile, dupa care se filtreaza. O lingurita de fulgi de sapun se dizolva in 600 ml de apa si se amesteca cu zeama de usturoi. Aceasta solutie se foloseste intr-o cantitate de 10 ml pentru un litru de apa. Substanta obtinuta este extrem de utila pentru inlaturarea plosnitelor si a omizilor.

 

Zaharul

 

Prin simpla imprastiere a zaharului pe sol se distrug nematozii ce ataca radacinele plantelor. De asemenea, acesta usuca viermii si previne aparitia paianjenului rosu.

 

Ceaiul de isop

 

Este extrem de util contra fainarii si a bacteriozelor. Ceaiul se filtreaza si se foloseste prin stropire. Isopul poate fi plantat printre trandafiri, avand o minunata capacitate de a alunga insectele.

Sursa: Big Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!