Tunderea automata a gazonului cu robotii Viking iMow

in Ghid Practic Gradina

Beneficiile pe care gazonul le aduce sunt extrem de diverse: previne eroziunea solului, reduce producerea prafului, curata aerul si regleaza temperatura, atenueaza zgomotul etc. Mai mult decat atat, acesta are rolul de a ne bucura privirile si de a crea impresia de spatiu intins, dar si de a adaposti diverse vietuitoare, ce gasesc acolo spatiu vital si hrana.

 

 

De aceea, ingrijirea acestuia este extrem de importanta. De multe ori insa nu dispunem de timpul necesar. Viking a identificat aceasta problema si a gasit solutia optima pentru persoanele ce se regasesc in aceasta situatie.

 

Astfel, a creat gama de roboti pentru gazon Viking iMow, menita sa vina in sprijinul persoanelor ocupate.

 

Roboti tuns gazon Viking iMow

 

Un ajutor de incredere in gradina

 

Viking iMow asigura o tundere corecta a ierbii in mod automat. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa comunicati sarcinile ce urmeaza a fi realizate, prin intermediul unei interfete de setare. Acesta este capabil sa isi indeplineasca sarcinile, sa decida singur cum sa isi reincarce bateriile pentru a lucra cat mai eficient si sa pauzeze functionarea in conditii meteo nefavorabile (ploi). Fiind capabil sa lucreze autonom, acesta nu necesita supervizare.

 

Dispune de un sistem de maruntire a ierbii, pe care o raspandeste pe suprafata gazonului. Astfel, iarba tunsa devine ingrasamant natural pentru sol si implicit, pentru gazon. Robotii de gazon se remarca prin rapiditate, eficienta si inteligenta. Dispun de o serie de dotari si echipari menite sa minimizeze eforturile utilizatorului si sa maximizeze beneficiile.

 

Domeniul de tundere

 

Pentru a evita situatiile neplacute in ceea ce priveste domeniul de tundere, robotii sunt echipati cu un fir de delimitare ce emite un semnal puternic, cu scopul de a evita interferentele. Cu ajutorul acestei dotari, puteti fi siguri ca sistemele vecinilor nu intra in conflict cu sistemele dumneavoastra sau vice versa.

 

Adaptabilitate la teren

 

Acesti roboti nu sunt proiectati pentru operatiuni complexe de cosire. Cu toate acestea, fac fata lucrarilor cu vegetatie deasa si teren accidentat. Lucreaza zonele inclinate pana la 30%. Rotile dispun de functie de autocuratare.

 

Impiedicarea furtului

 

Viking iMow dispun de protectie antifurt. Un sistem integrat emite un puternic semnal acustic in diverse situatii: miscarea robotului, lovirea, ridicarea neautorizata etc. Pentru un plus de siguranta, puteti apela la introducerea unui cod PIN. Astfel, acesta va functiona doar daca se introduce acest cod.

 

Gama de roboti Viking iMow

 

Gama producatorului cuprinde doua modele de roboti de gazon: iMow MI 632 si iMow MI 632 P. Acestia se diferentiaza prin capacitatea maxima de taiere, capacitatea acumulatorilor, timpul mediu de cosire la o incarcare si perioada de incarcare. Puteti compara cei doi roboti de gazon din prisma datelor tehnice, cu ajutorul urmatorului tabel:

 

iMow MI 632 MI 632 P
Suprafata optima a gazonului (pana la cca.) 1000 m2 2000 m2
Suprafata maxima a gazonului (pana la cca.) 3000 m2 4000 m2
Tip accumulator Li-Ion Li-Ion
Capacitate acumulator 130 Wh 194 Wh
Inaltime de taiere (15 trepte) 20-60 mm 20-60 mm
Latime de taiere 30 cm 30 cm
Timp mediu de cosire (la o incarcare) 90 min 150 min
Durata de incarcare 60 min 60 min
Panta maxima 35% 35%
Nivel de putere acustica 63 db[A] 63 db[A]
Greutate (cu acumulator) 13,1 kg 13,4 kg
Gabarit (Lxlxh) 73x54x27 cm 73x54x27 cm

Sursa: Big Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!