Placile decorative, pentru un decor viu colorat

in decoratiuni

Placile decorative se numara printre cele mai noi tendinte in materie de amenajari interioare, cat si exterioare. Acestea reusesc sa dea o nota inedita spatiiilor in care sunt utilizate, datorita coloritului viu dar si a modelelor fascinante.

 

 

Placile decorative pot fi utilizate pentru amenajari in stil retro, dar si pentru un decor modern. Sunt utilizate de peste o suta de ani in tari din nordul Africii, din Europa, dar si in Statele Unite ale Americii. Folosirea acestora a inceput sa prinda contur si in tara noastra, fiind utilizate de tot mai multi arhitecti.

 

Ideale pentru un decor oriental

 

Placile decorative sunt o combinatie ciment, praf de marmura si coloranti. Acestea reprezinta alegerea perfecta pentru a crea un decor cu parfum oriental. Sunt un adevarat joc de culori si linii fine, un decor de-a dreptul impresionant.

 

Un perete al sufrageriei sau al holului amenajat in acest fel este original si plin de farmec. Culorile vii sunt atuul acestui decor, care iti va insufla tot timpul o stare de bine. Cum placile decorative sunt disponibile in nenumarate modele, cu siguranta iti va fi usor sa il gasesti pe cel care sa se potriveasca gusturilor tale.

 

Perete placat cu terrazzo
Perete placat cu terrazzo, in showroom-ul PiatraOnline.ro

 

Combinatii de culori si texturi

 

O alta idee de decor este sa combini placile decorative cu piatra naturala precum marmura, granitul, travertinul sau ardezia.

 

Daca, de exemplu, alegi o combinatie de marmura cu placi decorative, trebuie sa tii cont de o regula simpla de decor, ca sa nu risti ca spatiul pe care il decorezi sa nu devina unul prea incarcat, care sa oboseasca privirea. Placile de marmura trebuie sa aiba o singura nuanta, indiferent ca sunt de culoare neagra, maron, rosie sau crem, astfel inct sa contrasteze perfect cu placile decorative care sunt un amalgam de culori, linii, desene sau figuri geometrice.

 

Placile decorative nu sunt doar pentru amenajarea casei

 

Un design care integreaza aceste elemente nu este potrivit doar pentru decorarea locuintei personale, indiferent daca vorbim despre o vila spatioasa sau un apartament de bloc cu doua-trei camere, ci si pentru un pub, pentru un restaurant sau pentru un hotel.

 

Intr-un hotel, aceste bucati de piatra perfect taiate si slefuite se pot regasi atat in amenajarea receptiei, dar si in decorul baii (pentru un perete sau blatul de sustinere al chiuvetei), cat si in decorul camerelor. Sunt produse care se potrivesc pentru amenajarea acestor tipuri de spatii atat datorita frumusetii, dar si pentru ca au o rezistenta sporita, dainuind ani intregi, fara sa aiba nevoie de reparatii.

 

Placile decorative Terrazo, o alegere intotdeauna inspirata

 

Perete bucatarie placat cu terrazzo
Perete bucatarie, placat cu terrazzo

 

Placile decorative din ciment Terrazzo au un farmec deosebit, remarcandu-se prin originalitatea modelelor, a liniilor utilizate, dar si a varietatii de culori. Pot fi personalizate, ceea ce va puternice accente personale spatiului in care vor fi utilizate.

 

Sunt materiale foarte durabile, tinand cont de faptul ca sunt compuse din nu mai putin de trei straturi, ceea ce inseamna ca sunt perfecte si pentru placarea pardoselilor, indiferent daca este vorba despre podeaua unei terase, a unui hol din locuinta personala sau a receptiei unui hotel.

 

Este important de stiut faptul ca aceste placi nu sunt colorate doar la suprafata, ci si in interior. De aceea, nu trebuie sa te temi ca, odata cu trecerea timpului, culoarea se va sterge, iar piatra va capata un aspect neplacut. Din contra, aspectul si culorile vor ramane nepatate de trecerea timpului. O casa in care se regasesec elemente de decor din placi decorative Terrazzo este, cu siguranta, o casa vesela si extrem de primitoare, dar si sofisticata, in acelasi timp.

 

Pardoseala baie placi terazzo
Pardoseala baie - placi terazzo

 

Decorul poate fi completat si cu ajutorul ardeziei flexibile, material natural, in diferite culori, care poate sa fie aplicat cu usurinta pe aproape orice suprafata din locuinta, chiar si pe obiectele de mobilier.

 

Utilizarea placilor decorative pentru amenajarea spatiilor din locuinta, dar si pentru amenajarea unor hoteluri este o alegere cat se poate de buna. Asta pentru ca acestea dau dovada de o rezistenta crescuta, atat la capriciile vremii ( in caz ca utilizezi placile decorative pentru amenajarea unui perete sau a unei pardoseli in exterior), cat si la schimbari de temperatura bruste. Piatra decorativa Terrazzo este o alegere ideala pentru ca este foarte rezistenta la umezeala.

 

In ceea ce priveste ingrijirea, este necesar ca placile decorative sa fie curatate regulat, cu solutii speciale, pentru a fi indepartat praful, cat si alte impuritati. Astfel, acestea isi vor pastra farmecul si stralucirea pentru o perioada lunga de timp.

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!