4 sfaturi pentru a-ti amenaja spa-ul conform principiilor Feng Shui

in Decoratiuni

Daca ai in plan o reamenajare a centrului tau de wellness, spa sau a salonului tau de infrumusetare, iata cateva principii din filosofia Feng Shui de care poti tine cont, pentru a incarca spatiul cu energiile optime.

 

 

Feng Shui desemneaza un sistem de principii chinezesti al caror scop il reprezinta echilibrarea oamenilor cu mediul in care traiesc. Foarte popular in tarile asiatice, dar tot mai prezent si restul lumii, Feng Shui presupune un set de reguli bine definite care, odata puse in practica, genereaza o buna curgere a energiei in spatiu. De ce sa incepi din zona receptiei, atunci cand te interesezi de aplicabilitatea principiilor de acest tip, in cadrul salonului sau spa-ului tau? Pentru ca zona in care oamenii petrec cel mai mult timp impreuna are o insemnatate speciala in cadrul Feng- Shui: amornizarea energiilor diferite se poate face doar intr-un context care sa permita acest lucru.

 

Amplasarea salonului de asteptare sau a receptiei

 

Bineinteles, daca ai terminat constructia deja, nu mai poti modifica amplasarea salonului de asteptare insa daca inca e negociabila pozitia sa, ar trebui sa stii ca acest spatiu, corespondent al livingului dintr-o casa, ar trebui sa aiba cel putin doi pereti exteriori. Explicatia Feng Shui este ca o asemenea amplasare favorizeaza accesul energiei de tip "chi", cei doi pereti exteriori mentinand fluxul acestei energii incarcat, pentru a activa elementele din interior.

 

Amplasarea pieselor de mobilier

 

Ideal ar fi ca acest loc: fie el receptie, fie salon de asteptare, sa fie o camera incapatoare, in asa fel incat toata lumea sa se simta confortabil. Regula generala de amplasare a pieselor de mobilier este ca niciuna sa nu blocheze deplasarea fireasca in interiorul camerei. Mai concret, canapeaua sau piesa principala din camera (cea mai mare si mai voluminoasa) nu ar trebui sa fie pusa in mijlocul spatiului, ci mai ferit, lipita de perete.

 

Decoratiunile, asezate strategic

 

Tot pentru a activa energia "chi" care circula in intreaga casa este important sa optezi pentru elemente de decor specifice si sa le amplasezi in zonele potrivite ale camerei. Asadar, in partea orientata inspre nord a sufrageriei, ar trebui sa isi gaseasca locul decoratiuni care fac trimitere la apa, intrucat elementul aferent acestui punct cardinal, potrivit principiilor Feng Shui, este intocmai apa. Aici poti aseza un acvariu sau o mica fantana zen de interior, orientata inspre perete, nu inspre usa, pentru a mentine energia in interior. Culorile folosite in aceasta parte a spatiului ar trebui sa fie albastru si negru.

 

Partii de sud ii este asociat elementul Foc. Asadar, acesta este locul perfect pentru un semineu, sau pentru obiecte decorative in culori precum rosu, portocaliu, roz si verde.

 

Fantana zen de interior
Fantana zen de interior "SIDU"

 

In partea de est si de sud-est a sufrageriei adauga elemente de lemn si/sau metal, de la fotografii cu rame din lemn la rafturi/o biblioteca, lampadare/veioze din lemn, plante, covorase din sisal s.a. De asemenea, acestor puncte cardinale le sunt asociate culorile verde si maro.

 

In partea de vest si de nord-vest sunt ideale obiectele din metal, oricare ar fi ele, de la corpuri de iluminat la obiecte de decor, culorile si nuantele perfecte acestor spatii fiind albastrul, griul, auriul si bronzul.

 

In cele din urma, zonele de nord-este si sud-vest ale camerei sunt dominate de elementul Pamant, reprezentat bine prin piatra naturala. Poti realiza un perete decorativ care sa aduca in loc amprenta acestui tip de energie, de pamant, sau poti adauga un accent din acest tip de material. Ca si decoratiuni, poti adauga accesorii de ceramica, cristale sau alte minerale iar gama de culori e recomandata a fi din zona pamant: mustar, bej, crem, ciocolatiu sau bronz.

 

Travertin scapitat
Perete decorativ placat cu travertin scapitat

 

E bine sa stii ca fiecare element intretine, conform teoriilor Feng Shui, anumite relatii cu celelalte, deci e bine sa fii atent la eventualele dezechilibre, ce se pot crea atunci cand un anumit element este in exces. Energia de tip pamant este amplificata de cea a focului, controlata de cea a lemnului si slabita de prezenta metalului. La randul sau, pamantul controleaza apa, sporeste metalul si slabeste focul. Piatra in exces (adica energia sa, de tip pamant) poate crea o senzatie de greutate, de apatie iar in polaritatea cealalta, daca energia pamant este in deficit, se va genera o atmosfera instabila, dezorganizata sau nesigura.

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!