Case ecologice: casa solara semi-ingropata - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Case ecologice

Dintre zecile de proiecte de locuinte ecologice realizate de Mickey Muennig, unul dintre cei mai creativi promotori ai arhitecturii ecologice din California, va prezentam astazi unul de care acesta este cu siguranta foarte atasat.

Este vorba despre casuta pe care Muennig si-a construit-o in anul 1975 cu intentia de a o folosi ca si locuinta temporara, pana cand va reusi sa-si construiasca casa principala, insa in care a ajuns sa traiasca nu mai putin de 18 ani.

Exterior casa solara

Foto: Richard Olsen

Prima impresie pe care o provoaca inedita casuta este cea a unui melanj intre ancestral si modernism. Cu peretii din piatra naturala ziditi intr-o forma circulara cu diametrul de aproape 5 metri, constructia este partial ingropata in pamant, in timp ce acoperisul realizat din sticla se aseamana unui cort cu varful bombat.

Exterior casa solara semi-ingropata

Foto: Dagmara Mach

Sustinator al curentului arhitecturii sustenabile, Muennig si-a dorit sa experimenteze principiile unei case pasive solare exploatand proprietatile de izolator termic ale pamantului cat si capacitatea acestuia de a inmagazina caldura solara captata prin acoperisul din sticla.

Casa solara semi-ingropata

Foto: Richard Olsen

Pentru a evita efectul de sera si supraincalzirea aerului din interiorul casei in partea superioara a fost prevazuta o trapa de ventilatie.

Iar pe timpul lunilor de iarna un semineu cu flacara deschisa asigura caldura si contribuie la crearea unei atmosfere agreabile.

Interior casa solara

Foto: Richard Olsen

Pentru a castiga spatiu, dar si pentru a beneficia de aerul cald care se ridica, dormitorul a fost amenajat pe o platforma suspendata.

Dormitor casa solara

Foto: Dagmara Mach

In plus, de la inaltimea acestei platforme poate fi admirata in toata spendoarea ei coasta salbatica a Pacificului.

Interior casa solara

Foto: Richard Olsen

Exterior casa solara semi-ingropata

Foto: Richard Olsen

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!