Redescoperirea caramizii - Galerie foto

in Decoratiuni

Peretii interiori decorati cu caramida au devenit populari in a doua jumatate a secolului XX deoarece la redecorarea cladirilor vechi era mai ieftin ca peretii sa fie curatati si caramida sa fie lasata la vedere decat sa se repare tencuiala veche. Caramizile vechi aduceau un aer rustic, plin de farmec pentru orice incapere.

 

 

Caramida pentru finisaje
Arhitect: Carolina Katz + Paula Nuņez

 

Perceptia fata de spatiile vechi industriale s-a schimbat si au inceput sa fie luate in considerare ca potentiale viitoare locuinte, arhitectii remodelandu-le si punandu-le in valoare frumusetea austera.

 

Atat in cazul remodelarii locuintelor vechi cat si a transformarii vechilor spatii industriale in locuinte, arhitectii au ales adesea curatarea peretilor si pastrarea aspectului de zidarie aparenta uneori pentru o parte din pereti alteori pentru intreaga locuinta.

 

Dining locuinta statie cale ferata
Arhitect: ZEC Architects; Foto: Cornbread Works

 

Au inceput sa fie tot mai populare decorurile cu caramida aparenta nu doar in incaperile comune, sufragerii, holuri sau bucatarii ci si in dormitoare, bai, dressinguri si scari interioare.

 

Caramida aparenta in baie
Foto: Kromston

 

Scara casa ingusta
Arhitect: Kirkwood McCarthy; Foto: Tim Crocker

 

Caramida aparenta
Foto: Kromston

 

Odata descoperita frumusetea si eleganta caramizii, ea a patruns si in spatiile comerciale sau a institutiilor de interes public.

 

Nu putem spune ca pentru interior se folosesc doar anumite tipuri de caramida. In practica se foloseste o mare varietate de modele de caramizi in functie de designul interior adoptat. Pot fi folosite caramizi cu suprafete netede, structurate sau caramizi aparente antichizate, intr-o singura culoare sau in combinatii de culori, caramizi intregi sau doar caramizi aparente pentru placat, caramizi din argila, beton sau gips.

 

Caramida aparenta in sufragerie
Designer: Stephanie Rackind Interiors; Foto: Simon Maxwell

 

Cu putina imaginatie fiecare poate redecora interiorul locuintei cu ajutorul caramizilor aparente. Nu trebuie sa acoperiti toti peretii ci doar anumiti pereti sau zone care doriti sa fie mai atractive.

 

Bucatarie locuinta statie cale ferata
Arhitect: ZEC Architects; Foto: Cornbread Works

 

Bolta din caramida in bucatarie
Arhitect: Robert Baumann

Sursa: Kromston

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!