Ce spune usa de intrare despre tine? - Galerie foto

de Alina M. in decoratiuni

Daca vrei sa cunosti pe cineva, nu trebuie neaparat sa o vezi pe acea persoana. Nici sa o cauti pe Google, nici sa ii suni prietenii sau sa o urmaresti pe retelele sociale. Poti afla multe lucruri doar analizandu-i usa de intrare. Bineinteles, regula este sa fie casa ei.

 

 

Inca din Antichitate, pornind din China si terminand cu Grecia, arhitectura usilor a insemnat intotdeauna o inscriptie clara a personalitatii celor care le detin. Nu intamplator erau angajati sculptori sau pictori care sa personalizeze aspectul exterior al locuintelor. Lucrurile s-au mai schimbat de atunci, dar unele semnificatii raman si astazi la fel de actuale si importante. Sa vedem ce spune usa de exterior despre personalitatea ta, in functie de materialul, culoarea si stilul acesteia.

 

Usa din lemn

 

Usa din lemn este probabil cea mai populara usa din intreaga lume, in special datorita calitatii acesteia de a se potrivi mai multor tipuri de constructie si arhitectura. Usa din lemn masiv imprima casei un aspect clasic si natural, dar si ideea ca cel care o detine este o persoana care iubeste autenticul, natura, preferand bunul gust in locul extravagantei.

 

Usa din lemn

 

Cei care aleg o usa din lemn sunt de obicei buni si generosi, uneori mult prea generosi pentru propriul lor bine.

 

Usa din sticla

 

Desi nu sunt foarte populare in cazul locuintelor private, usile din sticla reprezinta faptul ca cel care o detine este un om deschis, care nu are nimic de ascuns. Usile simple, din lemn si sticla, fara alte inflorituri, sunt specifice secolului al XX-lea, inspirand modernism si curaj.

 

Usa din sticla

 

Cel care are o astfel de usa de intrare este probabil o persoana foarte deschisa la minte, prietenoasa, dar si usor naiva.

 

Usa traditionala

 

Este o usa cu imprimeuri si motive traditionale, destul de populara si la noi, in ultima vreme. Usile traditionale presupun o indemanare aparte si o meticulozitate iesita din comun, fiind adevarate opere artizanale.

 

Usa traditionala

 

Ce spune despre proprietar? Ca, probabil, este un individ ordonat, clasic si pasionat de un stil de viata sanatos, care viseaza sa se reintoarca la simplitatea lucrurilor primordiale si la natura.

 

Usa multicolora

 

Conform legendelor grecesti, o usa multicolora spune despre proprietarul ei ca este un om creativ si fericit. Usa cu vitralii sau cu sticla colorata aminteste de perioada renascentista si imprima doua caracteristici importante celui care o detine: meticulozitate si eclectism.

 

Usa din lemn

 

Asteapta-te ca dincolo de ea sa se gaseasca un personaj pasionat de arta, dar si un profesor iscusit.

 

Usa bicolora

 

Doua culori complementare pot semnala faptul ca proprietarul este un om care respecta regulile, iar doua culori contrastante sau care nu se potrivesc in diagrama culorilor inseamna nonconformism. Daca faci parte din cea de-a doua categorie, probabil ca esti un individ cu personalitati multiple, pasionat de arta urbana si extrem de introspectiv.

 

Usa bicolora

 

Acest tip de usi este specific tarilor nordice, cum sunt Suedia sau Norvegia.

 

Usa rosie

 

Foarte populara in anumite tari si mai putin la noi, usa de culoare rosie are o semnificatie aparte in cultura feng-shui. Aceasta transmite un calduros "Bun Venit!" trecatorilor si inspira energie pozitiva si vitalitate. In trecut, in SUA, casele cu usi rosii erau destinate cazarii drumetilor. De asemenea, usile rosii, in contrast cu peretii sau cu alte elemente de decor exterior, creeaza o imagine unica.

 

Usa rosie

 

Cei care au astfel de usi sunt, de obicei, oameni plini de viata si ospitalieri, dar uneori impulsivi si emotionali.

 

Usa gri

 

Aceasta inspira demnitate si a fost foarte populara la sfarsitul secolului al XVII-lea, in Olanda. Daca ai o usa gri, atunci esti o fire traditionalista si crezi in valorile societatii, vrei sa fii un bun cetatean si parinte.

 

Usa gri

 

Asemenea unei usi care se inchide si se deschide de zeci de ori, tot cam asa iti schimbi si tu preferintele in materie de... orice. Iar uneori nu ai incotro si ajungi la compromis.

 

Usa neagra

 

Negrul semnifica putere si autoritate, in special atunci cand este pus in vecinatatea unei culori diferite, ca de exemplu roz.

 

Usa neagra

 

Usile negre sunt specifice arhitecturii neoclasice, de la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea, si semnaleaza faptul ca cel care o detine are o personalitate puternica, sofisticata, uneori autoritara si foarte preocupata de aspectele financiare.

 

Despre semnificatiile altor culori afli aici.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!