Idei pentru barul de acasa - Galerie foto

de Marcel Buciuman in decoratiuni

Barul de acasa poate sa fie un spatiu versatil, usor de reamenajat si transformat in functie de nevoile de moment ale familiei.

Deoarece multi romani prefera sa isi sarbatoreasca zilele de nastere sau onomasticele acasa cu familia si prietenii apropiati, dorim sa va dam cateva idei de amenajare rapida a acestui colt din casa, in jurul caruia puteti sa adunati multi prieteni oricat de redus e spatiul alocat barului.

Barul din debara

Foto: Sutro Architects

Fie ca barul are ca functie de baza separarea spatiului bucatariei de cel al sufrageriei sau livingului, fie ca are un colt special dedicat, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte functionale de baza:

  • In barul de acasa se pot servi si gustari preparate alaturi de cocktailuri sau bauturi.
  • Din acest motiv tejgheaua trebuie sa fie cat mai incapatoare si neincarcata de obiecte decorative.
  • Trebuie sa aveti la indemana atat pahare cat si tacamuri sau vesela.
  • Pentru cei mai pretentiosi recomandam achizitia de accesorii specifice diferitelor tipuri de bautura, inclusiv a unui racitor special pentru bauturi.
  • Daca veti avea casa plina de musafiri este bine ca un membru din familia gazda sa joace rolul barmanului.
  • Puteti aloca o zona a barului cartilor culinare ce va vor furniza retetele de cocktailuri cu care sa va impresionati oaspetii.

Cu totii am fost copii iar curiozitatea specifica varstei ne-a impins uneori si spre actiuni periculoase. Daca aveti deci copii minori ar fi indicat sa optati pentru un bar-dulap pe care sa-l descuiati doar atunci cand sunteti acasa.

Barul de acasa

Foto: P2 Design

Aveti in living, sufragerie sau hol un perete gol si nu stiti cum sa-l decorati? Rezolvati problema amenajand un mini-bar si veti avea si o zona functionala apreciata de toti oaspetii!

Barul de acasa

Foto: Mingle Team

Nu ar strica sa va preocupati si de un iluminat care sa atraga atentia asupra acestui colt din casa. Daca barul este improvizat pe o masa la perete sau o servanta folositi lumanari in recipiente care sa impiedice accidentarea in momentul servirii. O alta solutie ar fi sa mutati langa masa-bar o lampa de podea sau sa iluminati in jur doar cu ajutorul aplicelor de perete.

Ilumiinatul barului

Foto: Shannon Callaghan Interior Design

Servanta bar

Foto: LMC Interiors

Nu exagerati cu fetele de masa, mai elegant este sa folositi suporturile pentru pahar din pluta sau alte materiale usoare, care sa va protejeze mobila. In acest fel oaspetii se vor putea deplasa liber in spatiu cu paharul si suportul, putand oricand sa isi elibereze mana lasand paharul la intamplare prin casa, dar fara daune pentru gazde.

Mini barul de acasa

Foto: Past Basket Design

Bar minimalist acasa

Foto: Devon Banks

Bar modern

Foto: Planning and Building

Bar clasic

Foto: Landmark

Un mic bar nu ar trebui sa lipseasca nici dintr-un spatiu destinat relaxarii si divertismentului cum este o casa de vacanta.

Bar casa vacanta

Foto: RMT Architects

Bar cabana vacanta lemn

Foto: Locati Architects

Bar cabana vacanta lemn

Foto: Lohss Construction

Speram sa petreceti clipe memorabile alaturi de cei dragi si va invitam sa alegeti inspirati articole pline de personalitate pentru barul de acasa!

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!