Locuinta moderna intr-o cladire istorica - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Arhitectura

In cele ce urmeaza ne-am propus sa va prezentam un foarte interesant proiect de transformare si modernizare a unei case darapanate construita in stil victorian in San Francisco la sfarsitul secolului al 19-lea.

Vechimea casei si includerea sa in categoria cladirilor istorice protejate a generat si una dintre principalele provocari cu care s-au confruntat arhitectii de la John Maniscalco Architecture, si anume conservarea stilului arhitectonic al fatadei.

Fatada principala inainte si dupa renovare

Foto: Fatada principala inainte si dupa renovare

O alta problema a constituit-o forma si pozitionarea cladirii, care excludeau posibilitatea amplasarii unor ferestre exterioare ample prin care lumina sa patrunda in voie in locuinta, asa cum isi doreau proprietarii.

In aceste conditii, arhitectii au venit cu o solutie inedita: construirea unei curti interioare care sa comunice cu toate incaperile de la ambele niveluri ale casei. S-a obtinut astfel nu doar lumina naturala in intreaga locuinta dar si accesul la un mic colt intim de natura, altfel imposibil de creat intr-un peisaj urban supraaglomerat.

Curtea interioara

Speram ca imaginile de mai jos va vor convinge de reusita proiectului si, cine stie, poate vor constitui un exemplu pentru acei proprietari ai unor cladiri monumente istorice de la noi care prefera sa astepte (sau chiar sa grabeasca) degradarea totala a acestora pentru a le justifica demolarea.

Living modern

Pat Stefania, lemn masiv de stejar, 160x200 cm

Pat dublu lemn masiv de stejar Living modern cu gradina interioara Sufragerie moderna Sufragerie moderna cu acces la curtea interioara Bucataria moderna Bucataria si living modern Scara moderna Scari moderne Dormitor modern Birou modern Baie moderna Curtea interioara Curtea interioara Curtea interioara Curtea interioara

Foto: Sharon Risedorph

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!