E timpul pentru realizarea proiectului de amenajare a spatiului verde

in Gradina flori de apartament

A venit iarna iar lucrarile de afara se cam termina. Intram in perioada de vacanta de iarna in domeniul amenajarilor peisagistice. Acesta nu inseamna insa ca firmele din acest domeniu nu au de lucru. Daca vremea nu ne lasa sa lucram in gradina, munca se muta la birou. Iarna este deci sezonul perfect pentru realizarea proiectelor de gradini.

 

Programul firmelor specializate in amenajarea gradinii nefiind acum atat de aglomerat, vor avea timp pentru a se dedica acestor proiecte peisagistice.

 

Proiect amenajare gradina

 

Care este avantajul unui proiect de amenajare?

 

Cel mai mare avantaj in amenajarea spatiilor verzi pe baza unui proiect de gradina 3D este faptul ca beneficiarul are posibilitatea de a schimba multe detalii pana se ajunge la varianta finala. Iar interfata grafica 3D asigura proiecte de amenajare cu o transparenta totala, oferind o imagine cat mai apropiata de cea finala, de dupa realizarea amenajarii.

 

In cazul unei amenajari de spatii verzi fara proiect de amenajare de cele mai multe ori se lucreaza zile in plus datorita schimbarilor facute. In aceste cazuri lucrarile suplimentare atrag si costuri suplimentare, costuri care sunt mai mari decat suma unui proiect de amenajare gradina.

 

Proiectul de amenajare este de fapt si o oferta concreta pentru amenajare, continand un deviz total al materialelor, plantelor si serviciilor din cadrul lucrarilor de amenajare a spatiului verde. Arhitectul peisagist face o estimare pe baza acestui tabel, care devine astfel o oferta oficiala daca proiectul se face de catre o firma de amenajari gradini. Avem astfel cunostinta asupra costurilor pentru amenajare, putem sa alocam bugetul pentru amenajare, si nu ajungem sa inghetam lucrarile de amenajare din cauza lipsei de bani.

 

Proiect amenajare gradina

 

Proiectele de amenajare sunt realizate de catre ingineri peisagisti pe baza cunostintelor atat asupra necesitatilor plantelor folosite cat si asupra modalitatilor practice de a sectiona spatiul pus la dispozitie tinand cont de stilul dorit. Astfel beneficiarul nu o sa aiba probleme de genul "gradina rustica nu arata bine cu casa moderna" sau "plantele se usca pentru ca nu au fost pozitionate dupa necesitatilor lor" etc...

 

Proiect amenajare gradina

 

Un proiect 3D de amenajare ajuta beneficiarul sa observe detalii mici care fara proiect ar fi observate abia dupa amenajare, cand deja este prea tarziu, de exemplu: se observa ca o parte dintr-un trotuar nu este pozitionat in cel mai practic loc (de exemplu nu se poate ajunge de la terasa direct la gratar). Acest lucru se poate schimba rapid in proiect, dar daca se observa doar cand s-au pus deja bordurile pentru alea respectiva, atunci apar si costurile datorare schimbarii: lucrari suplimentare, materiale suplimentare, timp pierdut... In proiect se pot face insa oricate modificari pana se ajunge la varianta finala.

 

Proiect amenajare gradina

 

Odata avand un proiect de gradina tridimensional in mana, beneficiarul alege firma de amenajari spatii verzi care, pe baza proiectului, duce la bun sfarsit lucrarile de amenajare in cel mai scurt timp posibil.

 

Costurile unui proiect de gradina tridimensional

 

Preturile la proiecte peisagistice se calculeaza in functie de mai multi factori:

 

• dimensiunea terenului de amenajat;
• formele terenului: diferente de nivel, terasari etc.;
• necesitatile clientului, adica elementele dorite in amenajare: cascade, iazuri, zone gazonate, zone delimitate amenajate cu plante ornamentale, stancarii, taluzuri, terasari, trotuare, spatii de joaca, sistem de irigatii etc.

 

Exista firme care calculeaza dupa suprafata terenului, insa acest lucru nu este logic, deoarece s-ar putea ca la un teren mare sa trebuiasca lucrat mai putin decat la un teren mai mic dar mai aglomerat in ceea ce priveste elementele de amenajare. De exemplu, la un teren de 200 de metri patrati cu iaz, gazon, gard viu, sistem de irigatii, spatiu de joaca si multe zone delimitate (insule) amenajate, este mult mai mult de lucru decat la un teren de 1000 de metri patrati unde se face numai gazonare, un trotuar si gard viu. De aceea cea mai buna si logica metoda de a calcula pretul unui proiect de amenajare se bazeaza pe complexitatea proiectului.

 

Proiect amenajare gradina

 

Concluzia
Apelati la serviciile de proiectare peisagistica prestate de catre firme specializate in acest domeniu (de cele mai multe ori firmele de amenajari peisagistice ofera si proiectare) pentru a va realiza un proiect de amenajare, in loc sa va apucati de amenajat fara un plan bine conceput si sa constatati ca ati cheltuit de doua ori mai multi bani si ati pierdut de doua ori mai mult timp fata de cum ati programat initial.

Sumarizarea avantajelor unui proiect de amenajare:

 

• posibilitatea de vizualizare realista in 3D a amenajarii finale;
• observarea in timp a unor probleme de amenajare;
• economisire bani de la lucrari suplimentare;
• castig de timp la executie;
• cunostinta asupra costurilor de materiale, plante si servicii de amenajare;
• realizarea ideilor de un specialist, inginer peisagist, rezultand o amenajare perfecta.

 

Site-uri care realizeaza proiecte de gradini si sisteme de irigatii:

 

http://www.gradinispeciale.ro/services-view/consultanta-proiectare-proiecte-gradini/
http://www.amenajari-gradini-mures.ro/proiectare-peisagera-3d.html
http://www.sistem-irigatii.ro/

 

Aceste site-uri va ofera galerii de lucrari cu poze, referinte, imagini cu proiecte de gradini 3D.

Autor: Lihat Ervin

Sursa: Special Garden Design

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!