Pas cu pas: Cum sa realizati un abajur de hartie - Galerie foto

in Ghid Practic Casa

Elegant, sic, retro, grozav! Cu un simplu picior de lampa si cu un bec normal, acest dragut abajur de hartie va deveni o sursa de lumina pentru un pat sau pentru o camera de zi. Luati pistolul de lipit Dremel si urmati ghidul nostru pas cu pas...

 

 

Cum sa realizati un abajur de hartie

 

Materiale necesare:

 

• Pistolul de lipit Dremel si baghete de lipit incolore de 7 mm
• Farfurii de hartie, cu diametrul de 18 cm, aproximativ 50 de bucati (Indicatie: Diametrul farfuriilor trebuie sa fie putin mai mare decat inaltimea abajurului)
• Picior de lampa cromat mat
• Abajur cilindric, crem, cu inaltimea de 13 cm si diametrul de 15 cm
• Rigla gradata de otel
• Creion
• Foarfeca
• Unealta de pliat sau spatele unui cutit de masa
• Castron sau ceva asemanator

 

Indicatie: Castronul este utilizat pentru a sprijini abajurul in timpul procesului de lipire. El ajuta la pozitionarea farfuriilor la aceeasi inaltime in jurul abajurului. Daca dimensiunile abajurului si farfuriilor dumneavoastra difera fata de cele indicate, alegeti un castron care permite ca farfuriile sa fie pozitionate central pe abajur atunci cand abajurul se sprijina pe el.

 

Becul electric: Asigurati-va ca utilizati doar puterea care este recomandata pentru piciorul de lampa.

 

Grad de dificultate: doua stele - nivel incepator

 

Pasul 1

 

Indoiti in jumatate una dintre farfuriile de hartie si indoiti de-a lungul cutei cu ajutorul unui dispozitiv de indoire sau cu spatele unui cutit de masa. Puneti rigla paralel, la distanta de 0,5 cm de cuta, si utilizati un creion pentru a trasa o linie. Mentineti farfuria pliata si utilizati foarfeca pentru a taia de-a lungul liniei trasate.

 

Cum sa realizati un abajur de hartie

 

Pasul 2

 

Asezati o alta farfurie de hartie cu fata in jos si puneti deasupra ei unul dintre semicercuri, astfel incat marginile curbe sa fie aliniate. Puneti rigla din otel pe marginea dreapta si utilizati unealta de indoire pentru a zgaria o linie in jos pe toata farfuria. Repetati procesul pe partea opusa a farfuriei astfel incat in centrul farfuriei sa fie zgariate doua linii paralele, aflate la distanta de aproximativ 1 cm, pe toata farfuria. Pliati sub forma de semicercuri, negativele impreuna, si indoiti liniile zgariate pentru a obtine cute ascutite.

 

Cum sa realizati un abajur de hartie

 

Pasul 3

 

Introduceti o bagheta de lipit incolora in pistolul de lipit Dremelฎ. Asezati abajurul pe castron cu marginea superioara in sus. Aplicati o linie de adeziv pana la centrul peretelui despartitor cu latimea de 1 cm al primei farfurii si apoi aplicati vertical farfuria pliata la abajur, astfel incat una dintre marginile pliate sa se alinieze cu marginea verticala a abajurului.

 

Cum sa realizati un abajur de hartie

 

Pasul 4

 

Repetati procesul, aliniind farfuriile urmatoare la cele precedente, procedand in acest fel de jur imprejurul abajurului, asigurandu-va ca farfuriile se pastreaza verticale si sunt aliniate fata de varful si baza abajurului. Repetati procesul pana cand abajurul este acoperit in intregime. Fixati abajurul de picior, montati becul si lampa dumneavoastra este finalizata.

 

Cum sa realizati un abajur de hartie

 

Sfat: Puteti aprecia numarul aproximativ de farfurii de care aveti nevoie pentru abajur masurandu-i circumferinta. O farfurie este egala cu 1 cm.
Despre Dremel

 

Dremel este unul din brand-urile companiei Bosch, fiind dedicat utilizatorilor pasionati de proiecte de DIY, precum restaurarea automobilelor, prelucrarea lemnului, realizarea modelelor si alte hobby-uri creative. Prima unealta multifunctionala rotativa Dremel a fost inventata cu 80 de ani in urma si, de atunci, Dremel a devenit pe plan international un brand renumit, asigurand produse pentru o mare varietate de utilizatori.

 

Unealta multifunctionala rotativa Dremel a devenit cea mai vanduta unealta multifunctionala din lume, reprezentand angajamentul companiei pentru inovatie si calitate.

 

Produsele principale din gama Dremel sunt uneltele multifunctionale rotative, care lucreaza la viteze inalte, fiind versatile si putand fi folosite cu peste 150 de accesorii sau atasamente Dremel.

 

Produsele Dremel usureaza munca in cadrul proiectelor de detaliu si extrem de complexe, fie ele proiecte creative sau functionale, atat pentru utilizatorii profesionisti, cat si pentru utilizatorii pasionati de proiectele de DIY.

 

Pentru mai multe informatii, puteti accesa paginile de internet: www.dremel.ro/ sau www.bosch.ro.

Sursa: Dremel

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!