Ghid piscina - Care sunt avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de piscine

in Constructii

Material oferit de DepozitulDePiscine.ro
 
O piscina poate fi “bijuteria coroanei” de pe proprietatea dumneavoastra, capabila de a transforma o curte simpla intr-o oaza de relaxare in aer liber.
Dar, inainte de a face un pas hotarator, cel mai bine este sa se cantareasca avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de piscine. Iata cateva lucruri de luat in considerare:

 

 

Alegere piscina

 

Categorii de piscine

 

Cele doua tipuri principale de piscine sunt: piscine ingropate si piscine supraterane.

 

Piscinele supraterane sunt mai putin costisitoare, se monteaza/demonteaza in functie de sezon si sunt oferite in diferite variante (aspect de lemn, vopsite in anumite culori, foliate cu diferite imagini etc.).

 

Piscina supraterana

 

Exista, de asemenea, tipuri de piscine gonflabile. Acestea sunt de obicei proiecte "do-it-yourself".

 

Piscinele ingropate - mai costisitoare, cu dimensiuni mai mari si cu durata de viata mare - pot fi de patru tipuri:

 

- cu structura de otel galvanizat si invelis interior din vinil/liner (linerul este montat pe o structura metalica);
- din fibra de sticla (o cuva din fibra de sticla este coborata in excavatie cu o macara);
- cu structura din blocuri de polistiren si beton (cofrajele de polistiren se asambleaza si se toarna beton in interiorul lor la fata locului);
- din beton cu diferite forme si cu diferite finisaje interioare: liner, vopsea, vitroceramica.

 

Pentru acestea este necesara instalarea de catre profesionisti.

 

Piscina ingropata

 

Avantajele piscinelor in functie de tipul lor

 

Piscine din otel galvanizat
Timp scurt de executie
Usor de intretinut
Cel mai bun raport pret /calitate

 

Piscine din polistiren
Confort si economie
Adancimi variabile. Fara cofraje de cherestea
Libertate in alegerea formelor
Durata mare de viata

 

Piscine din polipropilena
Costuri si lucrari reduse de montaj
Scara si locuri de repaus inglobate in structura
Suprafata neteda pe pereti, antiderapanta pe scari
Placute la atingere, usor de intretinut Piscine din beton
Eleganta si confort
Varietate mare de invelisuri interioare: mozaic din sticla, faianta, vopsea clorcauciuc, PVC armat
Robustete si stabilitate
Durabilitate si impermeabilitate

 

Piscina ingropata

 

Un element esential - inainte de marime, adancime, forma sau cost - este daca intentionati sa ramaneti in casa dvs. pentru o perioada lunga de timp.

 

O piscina supraterana nu este menita sa fie mutata, dar totusi aceasta operatiune se poate realiza. Ele trebuie sa fie dezasamblate, ambalate si transportate cu grija. Cu piscinile ingropate, aceste operatiuni sunt foarte greu de realizat sau chiar imposibile.

 

Design

 

Trebuie sa aveti in mintea dvs. designul pentru piscina inainte de a vizita o companie de piscine. Trebuie sa realizati o documentatie cautand online imagini cu piscine.

 

Uitati-va la 500 de imagini cu piscine, imprimati cinci dintre ele care va plac si apoi discutati cu firma de piscine.

 

Designul si forma piscinei vor depinde si de utilizarea piscinei. Daca doriti sa inotati toata ziua, forma dreptunghiulara este alegerea potrivita. Daca doriti ca piscina sa fie un loc de distractie pentru familie sau prietenii dvs. se iau in considerare alte forme si adancimi. (Piscinele supraterane nu ofera o adancime destul de mare la fel ca piscinile ingropate.)

 

Costul unei piscine

 

O piscina gonflabila costa intre 80 si 500 euro. Daca la acelasi dimensiuni se alege o piscina cu cadru de metal sau cu structura (pereti) din otel preturile ajung la 1.000 – 5.000 euro in func?ie de calitate, dotari si grosimea invelisului interior.

 

In ceea ce priveste pretul unei piscine ingropate, acesta poate fi oricat de mare. Piscinele din beton pot fi construite avand orice design, forma sau dimensiuni. Puteti avea scaune de bar in ea, o insula, o cascada, instalatie de inot contracurent, jocuri acvatice. Preturile unei astfel de piscine incep de la 15.000 euro si urca pana la 200.000 euro.

 

Nu uitati de costurile gardului imprejmuitor sau al pardoselei din vecinatatea piscinei.

 

La o piscina ingropata trebuie sa va ganditi la o reamenajare totala a gradinii cu costurile aferente.

 

Durata de construire

 

O piscina deasupra solului poate fi montata in cateva ore. Termenul de montare pentru o piscina ingropata poate varia de la una la trei saptamani (cu interior din vinil - liner), la doua saptamani (fibra de sticla) si pana la 12 saptamani (piscine din beton).

 

Piscina supraterana

 

Durata de viata

 

Piscinele supraterane au durata de viata de 10 ani sau mai mult; linerul va necesita inlocuire dupa 6-10 ani, in func?ie de utilizare, ingrijire si clima.

 

Piscinele ingropate au o viata mai lunga. Linerul trebuie inlocuit in 10 ani; bazinul de beton fiind este insa durabil si are o durata de viata de zeci de ani.

 

Siguranta

 

Acesta este unul din aspectele pe care oamenii le trec cu vederea de multe ori. Piscinele supraterane, intr-o locatie protejata prin porti si incuietori, sunt mai sigure atunci cand vine vorba de copii mici. Piscinele ingropate pot fi facute mai sigure prin utilizarea de tehnologii - senzori infrarosu, alarme poarta, incuietori, camere video, etc. Dar proprietarii de case de obicei neglijeaza aceste metode de precautie.

 

In cotinuare va oferim 15 sfaturi in alegerea unei piscine ingropate:

 

1. Documentarea privind tipul de piscina dorit; strangerea de informatii si imagini cu piscine. (tipuri, forme, tehnologii, dotari).

 

2. Gasirea unei companii de piscine de incredere. Un bun constructor va raspunde prompt la solicitarile dvs si isi va prezenta portofoliul sau.

 

3. Alegerea formei si a locatiei piscinei in curtea dvs.. Modele dreptunghiulare sunt perfecte pentru persoanele care doresc un look clasic, atemporal. Sunt, de asemenea, ideale pentru cei ce iubesc inotul. Piscinele in forma de rinichi impreuna cu cu vegetatia din jur pot avea un aspect mai natural. Alegerea formei gresite poate insemna a avea o piscina care nu se potriveste cu adevarat stilul dvs de viata.

 

4. Luare in considerare a vremii din zona in care locuiti. In functie de zona poate fi necesar realizarea unui sistem de acoperire a piscinei pentru prelungirea sezonului.

 

5. Utilitatea piscinei. Este pentru copiii dvs? Pentru distractie? Este o investitie? Sau este un refugiu de relaxare pentru dvs. si familia dvs.? Raspunsul la aceste intrebari va vor ajuta sa aflati ce fel de piscina doriti. De exemplu, un bazin de inot pentru copii ar putea include un tobogan si probabil, nu are nevoie de cele mai scumpe finisaje.

 

6. Stabilirea unui buget. Constructorul va fi capabil sa asculte ceea ce doriti si va va oferi o estimare asupra costurilor. Este important ca atat dvs. cat si constructorul dvs. sa stiti bugetul dvs. de la inceput.

 

7. Luarea in considerare a costurilor pe termen lung. (Costuri de intretinere si mentenanta a piscinei.)

 

8. Verificarea autorizarilor necesare construirii unei piscine.

 

9. Contactati asiguratorul dvs. si discutati aspecte privind modificarea politei o data cu construirea piscinei.

 

10. Nu renuntati la caracteristicile care le doriti cu adevarat. Retehnologizarea unui bazin nu este niciodata la fel de usoara ca instalarea initiala.

 

11. Sa fie eficienta energetic. Prelatele de piscina, sistemele de acoperire, pompele cu consum redus si cronometre de iluminat pot fi amortizate in scurt timp prin economia de energie care se realizeaza utilizandu-le.

 

12. Alegerea unui sistem de filtrare eficient. In plus aveti posibilitatea de a opta pentru sisteme de dozare manuala sau automata a substantelor de intretinere a apei. De asemenea, se pot achizitiona roboti automati de curatare a piscinei.

 

13. Masuri de siguranta pentru copii in jurul piscinei. (alarme, senzori, garduri de protectie)

 

14. Alegerea plantelor din jurul piscinei. Evitati plantarea de copaci in apropierea piscinei. Optati pentru plante care nu cresc prea inalte si care pot fi mutate usor.

 

15. Planificati prima petrecere la piscina! Nu uitati sa organizati o petrecere mare pentru a sarbatori inaugurarea noii dvs. piscine.

Sursa: DepozitulDePiscine.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!