Juriul international al Anualei de Arhitectura Bucuresti a premiat cele mai bune proiecte de arhitectura

in Arhitectura

Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bucuresti, a anuntat aseara proiectele castigatoare ale editiei 2013 a Anualei de Arhitectura Bucuresti. Alegerile juriului au reflectat preocuparea pentru concepte noi de arhitectura si au apreciat lucrarile inspirate din vernacular si aduse in contemporaneitate, asa cum este proiectul castigator al sectiunii Arhitectura, categoria Locuinte: Casa Galati.
 

 

 

Ordinul Arhitectilor, filiala Bucuresti, continua traditia de a invita in juriul Anualei de Arhitectura profesionisti din Romania si din strainatate. Anul acesta, juriul este compus din prof. dr. arh. Leendert van Duin, Presedintele juriului (Olanda), arh. Amur Busuioc (Statele Unite), dr. arh. Paul Angelier (Germania), arh. Attila Kim (Filiala Transilvania) si arh. Constantin Gorcea (Filiala Nord-Est). Juriul si-a propus sa gaseasca un raspuns pentru intrebarea care sunt ideile definitorii ale arhitecturii contemporane romanesti si in ce masura aceste idei noi duc la o evolutie a mediului arhitectural.

 

Arhitectii George-Mario Kuibus, Laurentiu Coceanga, Viorel Zoicas, Ana-Maria Pop si Oana Purice au luat premiul sectiunii Arhitectura, categoria Social-Culturale, pentru un proiect de restaurant, terasa si club in Constanta. Materialele brute de constructie utilizate, caramida, beton aparent, lemn, alaturi de detaliile simple au creat un echilibru potrivit unei functiuni de divertisment si au convins juriul.

 

Premii Anuala Arhitectura 2013 - Social Culturale
Arhitectura - Social-Culturale: Restaurant, terasa si club in Constanta, George-Mario Kuibus, Laurentiu Coceanga, Viorel Zoicas, Ana-Maria Pop si Oana Purice

 

Premii Anuala Arhitectura 2013 - Social Culturale
Arhitectura - Social-Culturale: Restaurant, terasa si club in Constanta, George-Mario Kuibus, Laurentiu Coceanga, Viorel Zoicas, Ana-Maria Pop si Oana Purice

 

Locuinte, ce-a de-a doua categorie a sectiunii Arhitectura, a fost adjudecata de proiectul La Curte situat in orasul Galati. Arh. Cristina Trofin si arh. Andreas Oliver Heierle au convins juriul prin transformarea creativa a casei existente si crearea unor curti interioare, pastrand tipicul zonei si aducand in contemporan forme vernaculare specifice satului romanesc prin materiale si tehnici locale.

 

Premii Anuala Arhitectura 2013 - Locuinte
Arhitectura - Locuinte: Casa Galati - exterior, Arh. Cristina Trofin si arh. Andreas Oliver Heierle

 

Premii Anuala Arhitectura 2013 - Locuinte
Arhitectura - Locuinte: Casa Galati - interior, Arh. Cristina Trofin si arh. Andreas Oliver Heierle

 

Cea mai buna amenajare interioara a anului este realizata de arh. Constantin Goagea, arh. Stefan Ghenciulescu, Cristina Goagea, Mugur Grosu si Cosmin Caciuc. Lucrarea lor se numeste Case vechi, design si ceva in plus si este o demonstratie la nivel de concept si realizare pentru o interventie (fie ea si temporara) intr-un spatiu cu valoare arhitecturala bine conturata.

 

Premii Anuala Arhitectura 2013 - Amenajare interioara
Amenajare interioara: Case vechi, design si ceva in plus, arh. Constantin Goagea, arh. Stefan Ghenciulescu, Cristina Goagea, Mugur Grosu si Cosmin Caciuc

 

Poarta obiect care serveste drept pergola, panou publicitar si sistem de securizare creata de arh. Robert Zotescu a luat marele premiu al categoriei Design de Obiect. Juriul a apreciat ingeniozitatea portii pliabile si folosirea sensibila a materialului brut pentru o integrare armonioasa in cadrul urban.

 

Premii Anuala Arhitectura 2013 - Design de Obiect
Design de Obiect: Poarta obiect, arh. Robert Zotescu

 

Restaurarea si consolidarea Bisericii "Sf. Ioan Botezatorul" - Manastirea Maxineni le-a adus premiul pentru aceasta categorie arhitectilor Daniel Hoinarescu si Calin Hoinarescu. Proiectul prezinta o abordare completa raportat la conceptele contemporane de restaurare, iar calitatea detaliilor reflecta o profunda cunoastere si analiza a surselor istorice.

 

Premii Anuala Arhitectura 2013 - Restaurari
Restaurari: Biserica "Sf. Ioan Botezatorul" - Manastirea Maxineni, arh. Daniel Hoinarescu si arh. Calin Hoinarescu

 

Cel mai bun proiect nerealizat este Amber Gardens, un ansamblu rezidential de vile pasive din Comuna Tunari, judetul Ilfov. Arh. Comanac - Andrei Pastorel, arh. Corina Alexandru si stud. arh. Lorena Gheorghiu au oferit o rezolvare posibila pentru ansamblurile de locuinte individuale intr-un moment in care constructia de locuinte in Romania a luat forme agresive de manifestare.

 

Presedintele OAR-Bucuresti, arh. Mircea Ochinciuc, a acordat un premiu special arh. Radu Teaca pentru amenajarea Galeriei de arta GALATECA.

 

Premii Anuala Arhitectura 2013 - Premiu special
Premiu special: Galeria de arta GALATECA, arh.Radu Teaca

 

Premiul pentru sectiunea "Opera Omnia" a fost acordat arhitectului Gabriel Tureanu.

 

Pentru mai multe detalii contactati:
raluca.antonescu@antonescupr.com
0741 199 889

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!