Ce aplicatii mobile poti utiliza pentru amenajarea locuintei?

in Diverse

Aplicatiile mobile isi dovedesc de multe ori utilitatea in situatii mai putin obisnuite, la care nu ne-am astepta, una dintre acestea fiind amenajarea locuintei. The PhoneGeeks, divizia specializata de tehnica si telefonie mobila a EuroGsm, prezinta o serie de aplicatii mobile dedicate, cu ajutorul carora utilizatorii se pot inspira din diferite stiluri de decoratiuni interioare pentru amenajarea spatiilor, pot face masuratori sau pot chiar mobila sau zugravi locuinta in format 3D.

 

 

Living Room Decorating Ideas
Foto: Living Room Decorating Ideas

 

Printre cele mai folosite aplicatii home&deco se numara cele prin care utilizatorii se pot inspira din o serie intreaga de galerii cu imagini, cu spatii amenajate in stiluri si design-uri diferite. Astfel, utilizatorii pot folosi aplicatii precum Living Room Decorating Ideas, Kitchen Decorating Ideas, Bathroom Decorating Ideas si Bedroom Decorating Ideas pentru amenajarea living-ului, bucatariei, baii sau dormitorului.

 

Kitchen Decorating Ideas
Foto: Kitchen Decorating Ideas

 

”Cele mai utile aplicatii mobile ca sursa de inspiratie pentru amenajarea locuintelor sunt cele dedicate unor anumitor camere sau zone dintr-o incapere, deoarece utilizatorii gasesc mult mai usor imaginile de care au nevoie, fara sa caute pentru mult timp idei de amenajare care sa le placa”, a explicat Radu Boanca – The PhoneGeeks. Astfel de aplicatii dedicate sunt si Wall Decorating Ideas, cu ajutorul carora utilizatorii pot gasi idei interesante pentru amenajarea peretilor cu rafturi sau decoratiuni interioare, si aplicatia Color Snap, pentru idei pentru zugravirea peretilor in functie de destinatia incaperilor sau in combinatii de culoare.

 

Wall Decorating Ideas
Foto: Wall Decorating Ideas

 

Pentru cei care doresc sa-si amenajeze locuinta la costuri cat mai reduse, in magazinele online dedicate exista aplicatii mobile prin care utilizatorii pot face rost de sfaturi de amenajare in functie de buget sau idei pentru cum sa reconditioneze diferite obiecte de mobilier.

 

"Aplicatia Interior Design on a Budget prezinta utilizatorilor o serie de lectii prin care acestia isi pot reconditiona mobilierul din locuinta, insa pentru cei fara experienta in realizarea de proiecte practice, unele dintre solutiile propuse s-ar putea sa fie prea dificil de realizat”, a adaugat Radu Boanca. O alta aplicatie de acest gen este si Home Decorating Tips!, care prezinta sfaturi si recomandari de amenjare pentru bugete reduse in functie de incapere.

 

Aplicatii practice si 3D pentru simularea amenajarilor interioare

 

In plus fata de aplicatiile mobile pentru inspiratia utilizatorilor, exista si aplicatii practice, prin care acestia pot realiza diferite masuratori in casa, pe care sa le consulte ulterior cand achizitioneaza mobilier sau alte decoratiuni interioare.

 

"Dintre aplicatiile mobile cu utiliate practica se remarca My Measures & Dimensions, prin care utilizatorii pot realiza o serie intreaga de masuratori in casa, pe care le pot salva, si ulterior le pot consulta ori de cate ori au nevoie”, a explicat Adi Coman – The PhoneGeeks.

 

De asemenea, pentru simularea in format 3D a amenajarilor interioare, utilizatorii pot descarca din magazinele online aplicatii mobile dedicate, prin care pot configura dimensiunile unei camere si pot vizualiza diferite combinatii si amplasamente pentru obiectele de mobiler, si in acelasi timp pot schimba culoarea peretilor, design-ul ferestrelor sau modelul perdelelor si draperiilor. 3D Interior Room Design si Home 3D for iPad sunt printre cele mai apreciate aplicatii mobile de acest gen.

 

Aplicatii pentru arhitectura si design profesional

 

In categoria aplicatiilor mobile profesionale intra AutoCAD WS si RedStick Site CAD, prin care utilizatorii pot realiza desene grafice sau fise de design, pe care ulterior le pot distribui prin intermediul unor liste de prieteni sau colaboratori pentru feedback.

 

RedStick Site CAD
Foto: RedStick Site CAD

 

”Pentru cei pasionati de arhitectura, dar si pentru cei care vor sa-si construiasca o casa, exista aplicatii mobile dedicate, care prezinta diferite stiluri de case, dar si stiri sau ultimele tendinte in domeniu. Printre acestea se numara Home Architecture and Design sau Houzz Interior Design Ideas, a declarat Sebastian Sabo – The PhoneGeeks.

 

Functii necesare pentru rularea aplicatiilor home&deco

 

”In general, toate aplicatiile prezentate utilizeaza functiile de baza ale unui smartphone sau tablete, precum camera foto sau functia de bluetooth. Programele profesionale, ca RedStick, sunt optimizate pentru sisteme cu procesoare foarte puternice, de preferat QuadCore, care sa fie capabile sa proceseze grafica programului folosit”, a precizat Emanuel Puscas, cel mai nou membru al The PhoneGeeks. De asemenea, este indicat ca terminalele mobile utilizate sa aiba un touchscreen cat mai mare, pentru o imagine mai buna, dar si un creion pentru realizarea in cele mai bune condi?ii a desenelor.

 

Majoritatea aplicatiilor prezentate sunt gratuite si sunt disponibile atat pentru sistemul de operare Android, cat si pentru iOS.

 

Despre EuroGsm
EuroGsm este cel mai mare retailer autohton in domeniul telecom si partener strategic al operatorului de telefonie mobila Orange Romania, cu o retea de magazine extinsa la nivel national, sediul central al companiei fiind la Cluj-Napoca. In cei 16 ani de existenta a EuroGsm, reteaua de magazine de telefoane, servicii si accesorii telecom s-a extins treptat si numara in prezent 114 magazine in 78 de orase ale tarii.
Prin diversificarea continua a tipurilor de produse si servicii de telefonie mobila, compania aduce pe piata locala cele mai noi tendinte in domeniul comunicarii mobile si ofera in prezent cele mai inovative solutii de comunicare: telefoane, de la cele de baza la cele mai sofisticate, accesorii variate – tehnice si fashion – precum si toata gama de servicii de telefonie mobila ale operatorului partener, respectiv abonamente de voce, internet mobil sau telefonie fixa.

Sursa: EuroGSM

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!