Folie mulcire

Case de vis - Farmecul stilului mediteranean

de Marcel Buciuman in Arhitectura

Cu radacini in arhitectura spaniola, italiana si greaca, stilul mediteranean a traversat oceanul gasindu-si, daca putem spune asa, o a doua casa in sudul Statelor Unite, din Florida si pana in California.

Casa pe care o prezentam astazi este o creatie a arhitectilor de la Bar Architecture si se incadreaza perfect in traditia caselor in stil mediteranean, atat ca elemente arhitectonice cat si ca localizare.

Casa stil mediteranean

Construita intr-o zona viticola din apropierea Golfului San Francisco, somptuoasa constructie atrage de indata privirea prin coloanele sale grecesti, acoperisul cu tigle ceramice romane, tencuiala pastelata, obloanele din lemn ce insotesc ferestrele, pavajele din piatra naturala si, desigur, terasele ample ce inconjoara intreaga casa.

Casa stil mediteranean - fatada

De altfel, aceasta a fost si dorinta proprietarilor: de a avea o casa in care sa fie dificil sa spui unde se termina casa si unde incepe peisajul inconjurator.

Acelasi sentiment de nesfarsit il sugereaza pana si piscina, sau imensa pivnita de vinuri care se deschide spre exterior asemeni unui portal, prin incaperi succesive, terminate intr-o superba terasa, continuata la randul ei de o gradina impecabila, inconjurata si aceasta de peisajul infinit.

Casa stil mediteranean - intrare crama

Iar din casa, inspre pivnita de vinuri coboara o scara in spirala, parca nesfarsita si aceasta.

Casa stil mediteranean - Scara spirala

Sa lasam insa mai bine imaginile sa ne poarte cu gandul spre insoritele meleaguri mediteraneene.

Casa stil mediteranean - crama Casa stil mediteranean - fatada principala Casa stil mediteranean - pergola Casa stil mediteranean - pergola Casa stil mediteranean - piscina Casa stil mediteranean - intrarea principala Casa stil mediteranean - hol Casa stil mediteranean - living Casa stil mediteranean - semineu Casa stil mediteranean - bucatarie Casa stil mediteranean - dining Casa stil mediteranean - scara Casa stil mediteranean - dormitor Casa stil mediteranean - baie

Foto: Matthew Millman

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare Case lemn
Producator dale pavaj, piatra decorativa

Piscine si saune

Articole recomandate

Produse din magazin

Galerie de imagini

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!