Casa moderna pentru o tanara familie - galerie foto

de Marcel Buciuman in Arhitectura

Casa pe care o prezentam in continuare, construita pe un lot de teren de doar putin peste 100 de metri patrati, ne-a atras atentia datorita modului ingenios in care arhitectii de la EANA au reusit sa creeze o locuinta moderna si functionala pentru o tanara familie, cu resurse financiare limitate.

Fiind amplasata pe o colina a orasului japonez Yokohama, in imediata vecinatate a unui parc, proprietarii au dorit sa beneficieze atat de panorama ce se deschide pe latura dinspre sud spre oras, cat si de zona inverzita din partea opusa. A rezultat o constructie cu suprafete vitrate ample pe fatada dinspre nord, in timp ce spre sud, in acoperisul terasat, si-a gasit loc chiar o mica curte interioara.

Spatiile interioare par astfel inundate de albastrul cerului si verdele copacilor.

Casa moderna EANA - fatada

Amprenta la sol redusa a cladirii, de doar 45 de metri patrati, a obligat arhitectii sa proiecteze pe verticala. Parterul adaposteste dormitorul matrimonial, o baie, un spatiu de depozitare si un birou sau viitoare camera pentru copii. La al doilea nivel, arhitectii au creat un spatiu deschis. Din livingul cu inaltimea de 4 metri se deschid bucataria cu locul de luat masa si o mica baie, iar deasupra acestora se ajunge, printr-o scara minimalista, in curtea interioara.

Casa moderna EANA - living

Casa a fost finalizata in sase luni gratie structurii usoare din lemn, o solutie constructiva populara in tara soarelul rasare.

Casa moderna EANA - living Casa moderna EANA - living Casa moderna EANA - living Casa moderna EANA - scari Casa moderna EANA - scari Casa moderna EANA - dining Casa moderna EANA - living Casa moderna EANA - terasa Casa moderna EANA - birou/camera copii Casa moderna EANA - intrare Casa moderna EANA - sectiune Casa moderna EANA - sectiune

Arhitect: EANA

Foto: Koichi Torimura

Structura de rezistenta: lemn

Suprafata teren: 104,13 mp

Suprafata construita: 45,55 mp

Suprafata desfasurata: 91.10 mp

Finalizare constructie: martie 2012

Durata proiectare: aprilie 2011 - august 2011

Durata construire:septembrie 2011 - martie 2012

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare Case lemn
Producator dale pavaj, piatra decorativa

Scaune bar, scaune birou, scaune bucatarie, scaune relaxare

Articole recomandate

Produse din magazin

Galerie de imagini

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!