Casa moderna pentru o tanara familie - galerie foto

de Marcel Buciuman in Arhitectura

Casa pe care o prezentam in continuare, construita pe un lot de teren de doar putin peste 100 de metri patrati, ne-a atras atentia datorita modului ingenios in care arhitectii de la EANA au reusit sa creeze o locuinta moderna si functionala pentru o tanara familie, cu resurse financiare limitate.

Fiind amplasata pe o colina a orasului japonez Yokohama, in imediata vecinatate a unui parc, proprietarii au dorit sa beneficieze atat de panorama ce se deschide pe latura dinspre sud spre oras, cat si de zona inverzita din partea opusa. A rezultat o constructie cu suprafete vitrate ample pe fatada dinspre nord, in timp ce spre sud, in acoperisul terasat, si-a gasit loc chiar o mica curte interioara.

Spatiile interioare par astfel inundate de albastrul cerului si verdele copacilor.

Casa moderna EANA - fatada

Amprenta la sol redusa a cladirii, de doar 45 de metri patrati, a obligat arhitectii sa proiecteze pe verticala. Parterul adaposteste dormitorul matrimonial, o baie, un spatiu de depozitare si un birou sau viitoare camera pentru copii. La al doilea nivel, arhitectii au creat un spatiu deschis. Din livingul cu inaltimea de 4 metri se deschid bucataria cu locul de luat masa si o mica baie, iar deasupra acestora se ajunge, printr-o scara minimalista, in curtea interioara.

Casa moderna EANA - living

Casa a fost finalizata in sase luni gratie structurii usoare din lemn, o solutie constructiva populara in tara soarelul rasare.

Casa moderna EANA - living Casa moderna EANA - living Casa moderna EANA - living Casa moderna EANA - scari Casa moderna EANA - scari Casa moderna EANA - dining Casa moderna EANA - living Casa moderna EANA - terasa Casa moderna EANA - birou/camera copii Casa moderna EANA - intrare Casa moderna EANA - sectiune Casa moderna EANA - sectiune

Arhitect: EANA

Foto: Koichi Torimura

Structura de rezistenta: lemn

Suprafata teren: 104,13 mp

Suprafata construita: 45,55 mp

Suprafata desfasurata: 91.10 mp

Finalizare constructie: martie 2012

Durata proiectare: aprilie 2011 - august 2011

Durata construire:septembrie 2011 - martie 2012

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!