Blaturi din Limestone

in Recomandari

Material oferit de PiatraOnLine.ro.
 
Limestone este o piatra naturala sedimentara gasita din abundenta peste tot. Exista multe tipuri de limestone variind ca si culoare, durabilitate si porozitate. Limestone contine in principal calcit care s-a format din fosilele animalelor marine.

 

 

Principala componenta este carbonatul de calciu de asemenea cunoscut ca si carbonatul de var. Atunci cand contine carbonat de magneziu se numeste limestone dolomit sau magnezian. Limestone cristalin este de fapt marmura. Blatul limestone variaza in duritate, unele sunt moi ca si marmura altele sunt mult mai rezistente la zgarieturi.

 

Blaturi din Limestone Limestone

 

Canada este sursa principala de limestone de calitate in America de Nord. Limestone este foarte utilizat in industria bucatariilor deoarece rezista in conditii de umiditate. Este suprafata perfecta pentru a fi folosita in patiserii.

 

Totusi din moment ce unul din componentele limestone este carbonatul de calciu nu se recomanda contactul cu solutii acide deoarece pe termen lung reactioneaza si pateaza. Aplicarea unor impermeabilizanti este recomandata pentru a proteja materialul poros de pete. Odata impregnata solutia protejeaza atat fata de apa cat si de murdarie.

 

Impermeabilizanti

 

Cantitatea de impermeabilizant folosita depinde de porozitatea pietrei si este mai bine sa intrebati furnizorul.

 

Daca suprafata este mata folositi LTP Mattstone care este un impermeabilizant puternic adecvat pentru toate suprafetele de pereti si podele. Acesta ofera un finisaj invizibil cu o schimbare minima a caracterului suprafetei. Ofera o rezistenta eficienta impotriva petelor de cafea, vin si alte lichide de uz casnic. Adecvat pentru utilizarea in interior si exterior si pe podele care nu au un strat rezistent la umezeala. Pentru celelalte tipuri de suprafete utilizati LTP MPG Sealer, o solutie inovatoare de protectie bazata pe microtehnologia de impregnare. Este folosit pe placi lustruite mecanic pentru a creea un finisaj foarte lustruit. Adecvat atat pentru suprafetele peretilor si podelelor. Ideal pentru utilizare pe marmura lustruita, portelan lustruit, granit lustruit, limestone si ardezie lustruita.

 

Nu puteti fi sigur ca limestone-ul luat din aceeasi cariera de piatra va avea aceeasi consistenta. Depinde de adancimea de la care a fost extras. Folosirea in exces a impermeabilizantilor poate da un aspect dungat suprafetei de blat din limestone si este greu de indepartat. Impermeabilizantul nu ar trebui aplicat inainte ca blatul din limestone sa fie montat si curatat. Cel mai bine este sa il aplicati pe o suprafata uscata.

 

Fiind un produs din piatra naturala diversitatea de culori disponibile pentru blatul limestone este data de ceea ce este extras din cariera de piatra. Exista totusi unele nuante care nu exista intr-o alta piatra naturala, de exemplu in special culorile vii de albastru si verde. Diferitele tipuri de limestone sunt mai putin poroase; vor absoarbe mai putin lichide si vor avea o mai mare durabilitate.

 

Cum sa indepartezi petele de pe blatul de limestone

 

Porozitatea blaturilor din limestone le fac mai usor de curatat.

 

Limestone este foarte greu si un blat de limestone poate cantari foarte mult deoarece un metru patrat cantareste aproximativ 40 kg.

 

Pentru o cat mai buna impermeabilizare folositi produsele firmei Rock Star Construct pe care le gasiti pe site-ul www.PiatraOnLine.ro.

Autor: Mariana Bradescu

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!