CASE DIN LEMN LA CHEIE

350 EUR

(Pretul contine TVA)

De la PRO MOB SRL - Bucuresti

CASE DIN LEMN LA CHEIE
Comenteaza Facebook Twitter

Incercam sa va oferim preturi actualizate la produsele prezente in paginile noastre. Va rugam insa sa verificati pretul si pe site-ul furnizorului. Va multumim!

O casa in aer liber, facuta din ceea ce a nascocit natura mai potrivit - lemnul, poate deveni visul oricaruia dintre noi. Vis care poate fi transpus in realitate mult mai usor decat v-ati fi inchipuit. Constructia unei case pe structura de lemn este de departe cea mai folosita tehnica de constructii din lume.
In Statele Unite, 90% din casele de locuit sunt din lemn si placi din OSB (placi din aschii late de lemn), 60% din casele nordicilor (in special Norvegia si Finlanda) sunt tot din material lemnos, in Germania s-a ajuns la un nivel de 10 - 15%, iar guvernul francez incurajeaza puternic folosirea materialelor ecologice.
Spre deosebire de Romania, unde predomina inca monopolul otel - betonului, strainii au inteles ca lemnul are proprietati deosebite, costuri reduse si nu in ultimul rand, ca este un material regenerabil. Prefabricatele din lemn, asa-numitele panouri tip sandwich, care inglobeaza straturi de vata minerala si folii bariera antivapori, se monteaza rapid (aceste case din lemn pot fi gata si intr-o luna), au greutate proprie redusa, prezinta risc seismic scazut, asigura o foarte buna izolatie fonica si termica, iar costurile sunt semnificativ mai mici.
Echivalentul termic al unui perete tip sandwich de 15 cm (OSB, vata minerala, rigips) este egal cu al unuia de caramida de 80 cm !!! Elasticitatea lemnului si a elemntelor metalice de prindere si fixare confera constructiei pe structura de lemn o rezistenta seismica de peste 8 grade pe scara Richter. Un alt avantaj recunoscut de catre toti profesionistii in constructii este gradul superior de izolatie termica si fonica, cu peste 30% mai mare decat cel al constructiilor clasice.
Temerile ca lemnul ia foc mai usor sunt nejustificate, atata timp cat se folosesc solutii ignifugante eficiente pentru tratarea acestuia. Costurile unei case din lemn sunt cu cel putin 40% mai mici decat cele pentru tipurile de case din zidarie si beton, iar termenul de realizare este mult mai scurt, respectiv maximum 3 luni. Un alt avantaj deloc de neglijat al acestor tip de case din lemn il reprezinta posibilitatea construirii in orice anotimp, in timp de doar cateva zile, datorita utilizarii asa-numitelor tehnologii uscate.
Conform specialistilor, aceste case din lemn au timpul de finalizare cu cel putin 50% mai scurt decat cel al constructiilor clasice. Acestea au un design flexibil si compatibil cu orice tip de proiect.
Prin placare cu OSB in exterior, combinat cu placi de polistiren si cu rigips in interior, sau cu diferite alte materiale moderne, o casa cu schelet din lemn poate fi facuta sa arate ca una din piatra si bine intretinuta, poate avea o durata de viata de 80-100 de ani si chiar peste. Exista exemplul concret al bisericilor vechi din lemn, de la noi, care rezista fara probleme de cateva sute de ani. In Norvegia, biserici construite pe structuri din lemn depasesc cu mult limita de 1000 de ani de durabilitate in timp fara probleme structurale majore.

Garantie - 50 ani

Contacte - PRO MOB SRL:

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate