Parchet din lemn masiv sau parchet din lemn stratificat

Finisarea si decorarea peretilor si pardoselilor - zugraveli, tapet, lambriu, gresie, faianta, parchet, etc.

Re: Parchet din lemn masiv sau parchet din lemn stratificat

Mesajde modiga_16 » Joi Feb 23, 2012 8:35 am

Intr-adevar parchetul din lemn masiv necesita o munca mai mare la instalarea acestuia. dar si foloasele sunt mult mai ridicate.
Eu imi doresc sa renovez in primavara acesta deoarece parchetul cel vechi s-a stricat si vreau sa incerc cu unul din lemn masiv.

ce ma sfatuiti?
modiga_16
 
Mesaje: 1
Membru din: Joi Feb 23, 2012 8:29 am

Re: Parchet din lemn masiv sau parchet din lemn stratificat

Mesajde haribo » Vin Apr 27, 2012 10:56 pm

cine are nevoie de ajutor pentru parchet sa ma contacteze,il ajut cu placere.
haribo
 
Mesaje: 1
Membru din: Vin Apr 27, 2012 10:49 pm

Parchet stratificat sau parchet masiv?

Mesajde Infoparchet » Lun Ian 28, 2013 5:00 pm

Am oscilat intre un parchet din lemn stratificat si unul masiv.
Am consultat blogul infoparchet.blogspot.ro si m-am decis pentru un parchet triplu stratificat Karelia.
A contat si faptul ca am incalzire in pardoseala. Sunt foarte multumit de acest parchet.
Astept si alte pareri.
Infoparchet
 
Mesaje: 7
Membru din: Lun Ian 28, 2013 4:53 pm

Re: Parchet stratificat sau parchet masiv?

Mesajde marcelb » Lun Ian 28, 2013 5:39 pm

Din cate stiu eu, la incalzirea in pardoseala nu este recomandat nici parchetul din lemn masiv, nici cel triplu stratificat.

Exista insa parchet dublu stratificat special produs pentru a fi utilizat la incalzirea in pardoseala.
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am

Re: Parchet stratificat sau parchet masiv?

Mesajde Infoparchet » Lun Ian 28, 2013 5:45 pm

Prin definitie, orice tip de parchet stratificat ( dublu, triplu, multistrat) se preteaza pe incalzirea in pardoseala in anumite conditii.
Totul pleaca de la modul in care este el fabricat, in straturi de lemn dispuse perpendicular unul pe celalalt.
In ceea ce priveste parchetul dublu stratificat, datorita grosimii acesta are un indice de transfer termic mai bun decat cel triplu stratificat, dar din punct de vedere al stabilitatii este mai slab.
In cazuul parchetului masiv, afirmatia ta este corecta, cu o adnotare. Se poate pune parchet masiv pe incalzirea in pardoseala in format industrial ( acele fasiute de 1-2 cm latime cu lungimi in jur de 20-30cm), dar indicele de transfer termic este foarte scazut.
Infoparchet
 
Mesaje: 7
Membru din: Lun Ian 28, 2013 4:53 pm

Re: Parchet stratificat sau parchet masiv?

Mesajde marcelb » Lun Ian 28, 2013 6:58 pm

Sunt convins ca parchetul dublu stratificat are stabilitate mai slaba decat cel triplu stratificat, dar in cazul incalzirii in pardoseala trebuie cumulate cele 2 caracteristici (coeficientul de transfer termic si durabilitatea in timp a parchetului) si ajuns la un compromis.

In definitiv nu te incalzeste cu nimic (nici la propriu nici la figurat :lol: ) sa ai un parchet foarte stabil si rezistent, daca sistemul de incalzire din pardoseala va avea o eficienta redusa.
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am

Re: Parchet din lemn masiv sau parchet din lemn stratificat

Mesajde Infoparchet » Lun Ian 28, 2013 9:16 pm

Incalzirea in pardoseala ca si parchetul stratificat reprezinta investitii importante.
Cred ca orice beneficiar isi doreste sa beneficieze de ceea ce achizitioneaza o perioada cat mai indelungata.
Nimeni nu vrea sa ii rostuiasca parchetul in casa dupa o luna de la montaj. Parchetul triplustratificat Karelia, cu sistem de imbinare dubluclick, prindere mecanica, nu se expune la acest gen de risc.
Infoparchet
 
Mesaje: 7
Membru din: Lun Ian 28, 2013 4:53 pm

Re: Parchet din lemn masiv sau parchet din lemn stratificat

Mesajde roger-ius » Mar Ian 29, 2013 3:32 pm

Daca ar fi sa raspund strict la titlul topicului asa zice: parchet masiv! L-as alege in primul rand datorita aspectului si datorita "plusului de valoare" pe care o da locuintei.
Dar eu vreau sa detaliez mai mult, nu doar sa dau un raspuns atat de simplu :)
Avand incalzire in pardoseala am fost nevoit sa exclud varianta parchetului masiv. Initial ma hotarasem pt. parchet dublu stratificat, care are o grosime mai mica (10-11 cm) si doar doua straturi. Deci fata de un parchet triplustratificat (care are in medie si 14-15 mm) e mai pretabil la aceasta forma de incalziere. Am inteles ca e folosita si o anume tehnologie de uscare a acelui parchet, la temperatura inalta, deci e si prelucrat mai adecvat pt. incalzirea in pardoseala. Am avut insa posibilitatea sa-mi aduc de peste granita parchet triplustratificat (grosime 15 mm, cu stratul de uzura din stejar de 4,5 mm), cu care am iesit aproape la jumate din pretul parchetului dublustratificat. Decizia nu a fost insa usor de luat tocmai din motivul invocat si mai sus: daca se preteaza sau nu la incalzirea in pardoseala. Acum vorbind in cunostinta de cauza, pot spune ca nu are probleme, temperatura insa in zona cu parchet fiind cam cu 1,5-2 grade mai mica decat in incaperile unde am gresie. Acest aspect il rezolv cat de cat prin controlul debitului apei din instalatie, in fc. de incapere (reglez din robinetii de la distribuitor). Pot spune ca am echilibrat cat de cat temeratura camerelor unde am gresie cu cea a camerelor unde am parchet. Eu l-am si montat flotant (asa scria pe cutie ca e recomandat) deci am mai pierdut un pic la partea de transfer termic fata de cum ar fi fost daca era lipit! Si mai scria pe prospect ca temperatura de la suprafata pardoselii nu tb. sa depaseasca 27 grade. Oricum, una peste alta, daca nu as avea casa foarte bine izolata termic ar putea fi putin riscant cu un material care totusi permite mai greu dispersia caldurii.

Infoparchet scrie:Parchetul triplustratificat Karelia, cu sistem de imbinare dubluclick, prindere mecanica, nu se expune la acest gen de risc.


Deci nici acest parchet nu se monteaza peste incalzirea in pardoseala prin lipire? "Prinderea mecanica" are deja un minus ...
Ultima oară modificat de roger-ius pe Mie Ian 30, 2013 7:57 pm, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
roger-ius
 
Mesaje: 212
Membru din: Lun Dec 20, 2010 6:59 pm

Re: Parchet din lemn masiv sau parchet din lemn stratificat

Mesajde Infoparchet » Mie Ian 30, 2013 5:59 pm

Toti producatorii de parchet stratificat seriosi recomanda lipirea parchetului pe incalzirea in pardoseala, pe sapa. Sapa trebuie sa aiba si ea o rezistenta la smulgere de minim 23 N/cmp. A se vedeahttp://infoparchet.blogspot.ro/2012/07/pregatirea-sapei-pentru-montaj-parchet.html.
Este logic ca daca parchetul este lipit direct pe sursa de caldura, transferul termic va fi mai bun. Conform cercetarilor in domeniu, in cazul parchetului stratificat montat flotant, s-a demonstrat ca eficienta transferului termic scade cu o treime.
Cand scoteam in evidenta plusul legat de prinderea mecanica, ma referam la faptul ca aceasta asigura o siguranta in plus fata de sistemul clasic N/F de la masiv sau dublustratificat.
Un parchet foarte bun pentru incalzirea in pardoseala este parchetul Karelia, fabricat in Finlanda.
Infoparchet
 
Mesaje: 7
Membru din: Lun Ian 28, 2013 4:53 pm

Re: Parchet din lemn masiv sau parchet din lemn stratificat

Mesajde roger-ius » Mie Ian 30, 2013 7:55 pm

Da, firesc ca prin lipire sa fie transferul termic mai bun. Apare insa si un risc mai mare de aparitie a microrosturilor de dilatare dintre placi. Eu cred ca de problema asta am scapat ... i-am lasat rost de dilatare pe margini. Conteaza si planeitatea sapei, daca e putin "valurita" golul de aer dintre sapa si parchet izoleaza si mai bine. Oricum o pardoseala din piatra sau gresie e mult mai adecvata pt. acest sistem de incalzire, daca nu ma insel asigura chiar si o inertie termica (dupa oprirea caldurii parchetul izoleaza practic sapa). Dar, evident, in unele incaperi nu putem folosi piatra sau gresie.
Citind despre parchetul Karelia, remarc ca e tot triplustratificat si are grosimea de 14 mm. Cred ca este un parchet bun, dar nu stiu daca este "foarte bun" pentru incalzirea in pardoseala. Eventual modelele lui care au grosimi mai mici ...
Avatar utilizator
roger-ius
 
Mesaje: 212
Membru din: Lun Dec 20, 2010 6:59 pm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Finisaje pereti si pardoseala

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron