Ce sa aleg pentru incalzirea locuintei?

Instalatii termice, centrale termice, incalzirea in pardoseala, instalatii sanitare, instalatii de climatizare, aer conditionat, ventilatie, etc.

Ce sa aleg pentru incalzirea locuintei?

Mesajde dicianu florin » Sâm Aug 10, 2013 9:16 pm

Buna,
Am o casa P+1 cu amprenta la sol de 75 mp (total 150mp), cu inaltimea de 2.5m, izolata la exterior cu polistiren de 10 cm, din caramida tip "Porotherm" cu grosimea de 29 cm, tamplarie PVC tip "termopan", rulouru din aluminiu la geamuri si nu stiu ce incalzire sa fac pentru a nu avea costuri foarte mari pe timp de iarna.
Am tot intrebat in stanga si in dreapta si am primit atat de multe sfaturi de nu stiu ce sa mai fac. Doresc sa specific ca nu sunt trase gaze in zona si nu stiu cand se vor trage in ideea ca fiecare dintre vecini asteapta sa traga celalalt si apoi sa se racordeze si el, costul acestei lucrari fiind estimat de cei de la gaze la aproximativ 65000 lei.
As avea rugamintea daca este cineva in acest caz (cu o casa de genul pe care o am eu) sa-mi explice cum a procedat si ce costuri lunare are aproximativ.
Ce sa aleg: centrala electrica, panouri radiante, centrala termica pe lemne?
Multumesc frumos.
Astept pareri daca se poate si cu exemple.
O seara buna.
dicianu florin
 
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Aug 10, 2013 8:50 pm

Re: ce sa aleg pentru incalzirea locuintei?

Mesajde marcelb » Dum Aug 11, 2013 12:30 am

Avem la o casa foarte asemanatoare cu a ta incalzire cu centrala termica pe peleti si calorifere din otel. Consumam 4 tone de peleti pe sezon pentru incalzirea locuintei + apa calda menajera pentru 4 persoane. Pretul peletilor este 700-850 lei tona, depinde de sursa. Cu lemne probabil iesi ceva mai ieftin, dar nu e la fel de comod.

Electric cred ca este mai scump, indiferent ca e centrala sau panouri radiante. Poate primesti insa o estimare si de la cineva care foloseste astfel de sisteme de incalzire.

Bafta in alegerea metodei de incalzire optima pentru tine!
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am

Re: ce sa aleg pentru incalzirea locuintei?

Mesajde dicianu florin » Dum Aug 11, 2013 3:32 pm

Salut,
Merci de ajutor, as mai avea o intrebare daca nu te deranjez, ce suma ai investit in centrala pe care o detii?
Am intrebat la Romstal si mi-au dat un pret la centrala pe lemne cu gazeificare de 16000 lei fara pretul cosului de fum.
Daca mai pun la socoteala si camera pentru centrala cred ca depasesc 20000 lei.
Merci.
O zi buna.
dicianu florin
 
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Aug 10, 2013 8:50 pm

Re: ce sa aleg pentru incalzirea locuintei?

Mesajde marcelb » Dum Aug 11, 2013 5:38 pm

Centrala mea este Ferroli si a costat aproximativ 2500 euro (cu arzator si container de peleti), din care 6000 lei au fost subventionati prin "Casa Verde". Din pacate acum acest program este mort, eu pot spune ca am avut mare noroc la momentul respectiv.

Un horn ca lumea se apropie si el de 1000 euro, deci ai dreptate cand calculezi costurile unei incalziri pe combustibili solizi.

Sper sa primesti niste costuri reale pentru incalzirea electrica, acolo intr-adevar ai costuri initiale mai reduse, doar sa nu regreti dupa cateva luni...

In occident multi folosesc centralele electrice, dar se pare ca raportul dintre venituri si pretul curentului electric este mult mai avantajos decat la noi.
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am

Re: ce sa aleg pentru incalzirea locuintei?

Mesajde spaceman » Lun Aug 12, 2013 4:00 pm

dicianu florin scrie:Salut,
Merci de ajutor, as mai avea o intrebare daca nu te deranjez, Ce suma ai investit in centrala pe care o detii?
Am intrebat la Romstal si mi-au dat un pret la centrala pe lemne cu gazeificare de 16000 lei fara pretul cosului de fum.
Daca mai pun la socoteala si camera pentru centrala cred ca depasesc 20000 lei.
Merci.
O zi buna.


La Romstal fuctioneaza putin altfel partea de vanzari: acel pret e pt. clientii care le intra pe usa (probabil ei le zic fraieri), dar pe langa asta mai exista un pret pentru cei au contract cu Romstal (adica firme care au mai cumparat de la ei alta data, etc). Pentru a doua categorie de clienti preturile pot scadea cu 20-40%. Eu am cumparat de la Romstal beneficiind de reducerile unui client de-al lor.
Daca mergi pe varianta unei centrale pe gaz sau pe peleti poti opta pentru o centrala care nu necesita cos de fum. Astfel reduci considerabil din cheltuieli. Mai reduci din cheltuieli si daca acea centrala nu necesita o camera dedicata (centrala pe gaz). Daca e izolatia casei corect executata, geamurile cat de cat performante si nu ai multe punti termice, eu zic sa alegi tinand cont de argumentele de mai sus. Adica centrala care necesita cele mai mici investitii. Pe de alta parte daca ai peirderi de caldura cat de cat mari prin geamuri, izolatie, etc atunci lemnul este o varianta mai economicoasa (care insa genereaza si un deranj mai mare pe viitor).
In concluzie, daca as fi in locul tau, repet, as alege varianta care ar necesita cele mai mici cheltuieli initiale si mi-ar asigura o utilizare confortabila.
Bafta!

P.S. Citind mai atent mesajele de mai sus acum remarc ca nu sunt gaze in zona. Argumentele mele se refereau in special la centralele pe gaz sau pe peleti. Cu ceva variante de centrale care folosesc curent electric cred ca ai iesi destul de scump la partea de consum. Nu cunosc prea multe detalii in ceeea ce le priveste dar eu zic sa merita sa iei in calcul acest aspect.
Avatar utilizator
spaceman
 
Mesaje: 53
Membru din: Mar Feb 01, 2011 1:13 pm

Re: ce sa aleg pentru incalzirea locuintei?

Mesajde dicianu florin » Joi Aug 15, 2013 6:29 pm

Multumesc de informatii si sfaturi tuturor.
Daca exista cineva care are centrala electrica sau cu GPL si functioneaza cu aceasta, va rog sa-mi spuneti ce suprafata incalziti, ce facturi sau costuri la buteliile de GPL aveti si daca aveti izolatie si de cat?
Multumesc mult.
O seara buna.
dicianu florin
 
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Aug 10, 2013 8:50 pm

Re: ce sa aleg pentru incalzirea locuintei?

Mesajde claudia1976 » Mar Dec 24, 2013 9:10 pm

De cand avem centrala, peretii s-au umplut de mucegai. E multa umezeala... Nu putem aerisi prea mult pentru ca se raceste si platim foarte mult gazul, casa fiind mare. Ce solutie ar fi ?
claudia1976
 
Mesaje: 17
Membru din: Dum Ian 06, 2013 8:51 pm

Re: ce sa aleg pentru incalzirea locuintei?

Mesajde S.Tezla » Mar Dec 24, 2013 11:53 pm

1. Mariti temparatura ambientala ca sa se mai evapore apa din pereti si odata cu aeristitul ala anemic mai scapati de ea.
2. Dezumidificator electric.
3. Umblati la activitatile cotidiene incat sa reduceti din umezeala.
Exemple: hota pe treapta mai mare cand gatiti, uscati rufele afara chiar daca este ger, ventilator la baie, mutati plantele intr-o camera separata, etc.

Si la vara aerisiti la maxim fara aer conditionat pe anumite perioade incat sa se usuce structura casei bine.
S.Tezla
 
Mesaje: 15
Membru din: Sâm Dec 07, 2013 6:53 pm

Re: ce sa aleg pentru incalzirea locuintei?

Mesajde raima55 » Mar Oct 21, 2014 2:15 pm

Da, daca te incalzesti cu lemne iesi mai ieftin. Din pacate la noi e mai ieftin copacul taiat din padure (de multe ori ilegal) si nu materialele ptr. incalzire care se fac din deseuri (de ex. peletii din rumegus). Cu peletii insa ai o mai mare comoditate, centrala se alimenteaza mult mai rar, si elimini partea de depozitare a lemnelor in curte, de taiere a lor etc. Peletii la saci ii manevrezi mai usor, e o solutie mai "curata".
raima55
 
Mesaje: 1
Membru din: Mar Oct 21, 2014 2:12 pm


Înapoi la Instalatii termice, instalatii sanitare, instalatii de climatizare si ventilatie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori