Aerisire la ferestre termopan

Ferestre si usi, accesorii si decoratiuni pentru ferestre si usi, feronerie, glafuri, rolete, jaluzele, obloane, etc.

Aerisire la ferestre termopan

Mesajde seb » Sâm Ian 15, 2011 12:02 pm

Pentru ferestrele termopan, cu tocuri de plastic, exista un sistem de aerisire care ar putea fi montat? Din cauza ca inchid foarte bine, aerul nu se improspateaza si in unele locuri se poate forma umiditate pe peretii mai reci?

cum procedati dumneavoastra pentru aerisire, care este solutia cea mai buna din experienta?

Pana acum am descoperit ca trebuie aerisit, probabil cu o fereastra oscilobatanta deschisa mai mult timp.
Cat de mult ar trebui aerisit? De exemplu iarna, cum ar trebui facut ca sa nu se scurga toata caldura in exterior?

Daca cumva ati gasit pe undeva o solutie, o idee ar fi sa dau o gaura in tocurile de la termopan, si montat un fel de aerisitor, un sistem la interior prin care sa circule aerul din camera spre baie, unde eventual un geam sa fie mereu deschis?

La fel, la un balcon la bloc inchis in termopan se formeaza condens. Trebuie tinut mereu deschis?
seb
 
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Ian 15, 2011 11:43 am

Re: Aerisire la ferestre termopan

Mesajde greenday » Dum Ian 16, 2011 6:02 pm

Condensul se produce atunci cand vaporii de apa din aer intalnesc un obiect cu temperatura mai scazuta.
Cu cat umiditatea relativa a aerului este mai ridicata, cu atat condensul se produce la diferente mai mici dintre temperatura aerului si temperatura obiectelor ce intra in contact cu acesta.
Deci, sunt importante 2 aspecte pentru a reduce fenomenul de condensare:
1. Reducerea umiditatii
Pentru a reduce umiditatea dintr-o incapere trebuie sa cunoastem sursele vaporilor de apa dintr-o incapere: respiratia umana, uscarea rufelor, gatitul, plantele de interior, lucrari de constructii (tencuit, gletuit, zugravit), etc.
Cum eliminam umiditatea?
Reducand sau eliminand sursele vaporilor (folosind hota gand gatim, uscand rufelor pe balcon deschis sau folosind masini de uscat rufe), si, cel mai important, aerisind corespunzator.
In cazul in care 2-3 aerisiri pe zi nu sunt suficiente, se pot folosi clapete speciale care se monteaza pe tamplaria din PVC si care asigura o aerisire continua.
2. Reducerea diferentei de temperatura dintre temperatura aerului si temperatura obiectelor cu care acesta intra in contact (ferestre, pereti)
Cel mai adesea condensul se produce pe sticla de la ferestre, aceasta fiind zona cu temperatura cea mai scazuta dintr-o incapere. Deci, ar trebui sa crestem temperatura sticlei dinspre interiorul incaperii cat mai aproape de cea a aerului. Cum? Folosind geamuri cat mai bine izolate (sticla low-e, argon sau kripton intre foile de sticla, 3 foi de sticla, etc.) si pozitionand pe cat posibil sursele de caldura sub ferestre.
Inteleg ca in cazul tau condensul se produce si pe pereti. Aceasta inseamna ca peretii nu sunt suficient de bine izolati, si temperatura lor inspre incapere este sub punctul de roua (temperatura la care se produce fenomenul de condensare). Ce solutii ai? Izolarea peretilor exteriori. Fiind la bloc, nu este asa usor.
Bine ar fi sa fie prins blocul tau in programele guvernamentale de reabilitare termica. Intreaba despre acest aspect la asociatia de proprietari sau la primarie.
Avatar utilizator
greenday
 
Mesaje: 128
Membru din: Sâm Ian 15, 2011 3:32 pm

Re: Aerisire la ferestre termopan

Mesajde seb » Dum Ian 16, 2011 10:13 pm

mersi frumos.
da, in concluzie cred ca e nevoie de aerisire de cate ori e nevoie. aerul devine inchis destul de repede. iar dupa o noapte intreaga devine si mai inchis.
Cred ca e nevoie de deschis geamul pe vreme de iarna, max 5 minute, cat sa se schimbe aerul, pentru ca sa nu se raceasca si peretii.

am mai cautat si am gasit tot felul de dispozitive de aerisitori in tocul ferestrelor.

daca a aparut mucegaiul, in camera pe perete, unde este dat cu dispersit, atunci oare cum trebuie curatzat? trebuie data doar vopseaua jos, sau trebuie curatat mai adanc?

la fel, in balonul inchis, a aparut si acolo mucegaiul, pe peretele balconului, unde e dat tot cu dispersit. Probabil ca trebuie slefuit si vopsit inca o data.

cum se face reparatia?
seb
 
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Ian 15, 2011 11:43 am

Re: Aerisire la ferestre termopan

Mesajde mirela24 » Mie Ian 26, 2011 9:31 am

asa patesc si eu in dormitor.Am termopan si cu frigul de afara mereu face condens geamul si toata apa se scurge pe pervaz.Cat suntem plecati, incercam pe cat posibil sa lasam geamul rabatat, ca sa aerisim.Mucegai nu se face ca avem izolat perete atat pe interior cat si pe exterior , dar condens pe geam da.
mirela24
 
Mesaje: 2
Membru din: Mie Ian 26, 2011 9:23 am

Re: Aerisire la ferestre termopan

Mesajde iepuras1984 » Mie Ian 26, 2011 2:20 pm

chiar asta am observat si eu de curand mai ales cu vremea asta de afara .
iepuras1984
 
Mesaje: 2
Membru din: Lun Noi 01, 2010 12:00 am

Re: Aerisire la ferestre termopan

Mesajde albus_ramona » Mie Ian 26, 2011 5:35 pm

Buna.La fel am patit si eu cu mucegaiul de pe peretii exteriori si nu mai stiu cu ce solutii sa il curat.Am incercat cu mucegai stop dar nu am vazut nici un rezultat.Daca exista ceva mai grozav as dori sa mi-l recomandati
albus_ramona
 
Mesaje: 2
Membru din: Sâm Dec 11, 2010 12:00 am

Re: Aerisire la ferestre termopan

Mesajde anydina » Mie Ian 26, 2011 6:56 pm

Si pe mine m-ar interesa o solutie pentru mucegaiul de pe pereti. Am incercat o gramada de produse dar dupa un timp reapare din nou mucegaiul, cu toate ca aerisesc zilnic camerele.
anydina
 
Mesaje: 1
Membru din: Mie Ian 26, 2011 6:46 pm

Re: Aerisire la ferestre termopan

Mesajde Victorya » Mie Ian 26, 2011 7:19 pm

Eu sunt din R.Moldova si m-am mutat de trei ani in Romania.Cand am venit aici am fost asaltata de toate rudele cu insistente de a-mi monta termostat in apartament.Am si in Moldova centrala,dar reglam manual temperatura dorita si nici o data n-am avut condens si mucegai.Aici,insa,cu termostatul -mare dezamagire! Am condens pe la geamuri si la balcon,la balcon am facut si mucegai,pe care-l curat cu clor nediluat pulverizandu-l pur si simplu pe pereti si dupa cateva minute sterg cu carpa.Peretele ramane alb si curat,dar in case cu copii mici aceasta nu este o solutie. Am observat un lucru,acum de curand am fost plecata pentru 2 saptamani in Moldova si am lasat centrala, decuplata de la termostat, pe o temperatura minima.Atunci cand m-am intors n-am gasit pic de condens sau mucegai.Puteti sa spuneti ,da,dar tu n-ai respirat,n-ai uscat rufe si n-ai gatit in casa ca sa faci condens. Adevarat,dar vazand ca se poate si fara mucegai,m-am gandit sa reglez termostatul la temperatura de 23 in orele cand vreau caldura si 22,5 cand vreau un pic de odihna de la atata caldura.Temperatura o regleaza fiecare atat cat are nevoie,nu asta e important. E important ca, diferenta intre temperaturi sa fie maximum de un grad. Noaptea, cand se incalzeste casa cel mai bine, eu tin usa la balcon deschisa si atunci se mentin ferestrele uscate,ziua tin unul din geamuri de la balcon rabatat f.foarte putin pentru aerisire. Am o luna de cand fac asa si inca n-am vazut nici condens, nici mucegai. Mentionez faptul ,ca blocul nostru a fost reabilitat termic de catre stat si nici asta n-a ajutat.
Victorya
 
Mesaje: 1
Membru din: Lun Ian 17, 2011 11:53 pm

Re: Aerisire la ferestre termopan

Mesajde cyucy » Mie Ian 26, 2011 11:04 pm

aceeasi problema o am si eu,mi-a aparut mucegai pe peretele cu dulapul si l-am curatat cu clor,dar cateva zile n-am mai putut dormi acolo.nu stiu daca e bine sau nu cum am procedat.
cyucy
 
Mesaje: 34
Membru din: Mie Aug 12, 2009 11:00 pm

Re: Aerisire la ferestre termopan

Mesajde monalis » Vin Ian 28, 2011 9:54 pm

Si eu am probleme cu condensul la ferestrele termopan
monalis
 
Mesaje: 7
Membru din: Mie Feb 11, 2009 12:00 am

Următorul

Înapoi la Ferestre si usi

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator